Thailand bekräftade att fall av Covid-19 ökar med 12.8 procent, säger thailändska folkhälsotjänstemän

Thailand -

Bekräftade fall av covid-19 i Thailand har ökat med 12.8 procent, säger thailändska folkhälsotjänstemän.

Generaldirektör för Department of Disease Control Doktor Tares Krassanairawiwong sa i går (13 november) att antalet bekräftade fall av Covid-19 har ökat med 12.8 procent från den 6 novemberth till november 12th. Fler patienter vårdas på sjukhus över hela Thailand.

De flesta fall finns i Bangkok och närliggande provinser samt turistprovinser, särskilt i de östra och södra delarna av Thailand. Båda är thailändska och utlänningar som deltagit på platser där det var trångboddhet.

Samtidigt är de dödliga siffrorna från Covid -19 stabila. Men de flesta dödsfall hittades hos ovaccinerade människor och vaccinerade personer utan booster sa Dr. Tares. Doktor Tares råder ovaccinerade äldre att stanna hemma och undvika festivaler och evenemang. Tjänstemän rådde också till maskbärande och sa att många människor, särskilt ungdomar och turister, inte bar masker vilket enligt honom ökade risken för Covid.

Det finns dock inget maskmandat i Thailand för närvarande och inga omedelbara planer på ytterligare restriktioner, med fokus på att allmänheten skyddar sin individuella hälsa och tar sina egna försiktighetsåtgärder baserat på sin personliga risknivå och sårbarhet.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.