Det thailändska ministeriet för turism och sport ber FIFA att sänka priset på VM-rättigheter, försöker låna från sportfonden

FOTO: Reuters

Nationellt —

Det thailändska ministeriet för turism och sport kämpar för att kämpa för den återstående miljarden baht för att köpa sändningsrättigheterna för fotbolls-VM som kommer att dra igång i Qatar från 20 november till 18 december, eller mindre än en vecka från idag (14 november) ).

National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) godkände endast 600 miljoner baht för att ministeriet ska finansiera köpet av sändningsrättigheter för VM-matcherna, medan Fifa har satt priset till 1.6 miljarder baht.

Därefter lämnade detta ministeriet under ordförandeskapet av minister Pipat Ratchakitprakarn få alternativ, och enligt de senaste rapporterna förhandlar Myndigheten för turism och sport i Thailand (SAT) med Fifa om att släppa prislappen på dess sändningsrättigheter för VM 2022 tändstickor.

Fifa har under tiden ännu inte svarat på begäran officiellt, även om det inofficiellt har avstått från begäran.

Dessutom sa en välinformerad källa från regeringen att minister Pipat har en idé om att föreslå regeringen att låna 600 miljoner baht från Sports Development Fund för att stödja köpet. Fonden har rätt att köpa sändningsrättigheter för sportevenemang där thailändska idrottare tävlar, enligt Pipat.

Men vice premiärminister general Prawit Wongsuwan som övervakar idrottsutvecklingsfonden höll inte med idén, så det är fortfarande oklart om minister Pipat fortfarande kommer att ta upp denna idé vid regeringsmötet den 15 november.

Det rapporteras också att tre privata företag har tillhandahållit 400 miljoner baht till ministeriet för turism och sport för att köpa sändningsrättigheterna, men de skulle fortfarande lämna den thailändska regeringen kort.

Från presstid ägde möten bakom kulisserna rum mellan alla berörda parter, med en deadline söndagen den 20 november för att säkra rättigheterna. Om rättigheterna inte säkras kommer Thailand att missa världscupen på gratis-tv, det enda landet i Sydostasien som gör det.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.