Kambodjans premiärminister Hun Sen kommer inte att delta i APEC-toppmötet i Bangkok efter att ha testat positivt för Covid-19

FOTO: Matichon Online

Nationellt —

Thailands utrikesministerium meddelade att Kambodjas premiärminister Hun Sen inte kommer att närvara vid APEC-toppmötet i Bangkok efter att han testat positivt för Covid-19.

Den kambodjanska premiärministern tas om hand på ett sjukhus i Indonesien dit han åkte för G20-toppmötet, säger Nuttaphan Noppakhun, biträdande talesman för det thailändska utrikesministeriet.

Innan Hun Sen blev medveten om sin infektion med Covid-19, hade Hun Sen varit värd för många världsledare inklusive USA:s president Joe Biden och Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha vid ett toppmöte i Phnom Penh. Vita huset sa att Biden testade negativt på tisdagen och inte kom i nära kontakt med Hun Sen. Prayut sa också att han var negativ och skulle vara värd för APEC som vanligt.

Talesmannen för Thailands utrikesministerium sa att det är synd att den kambodjanska premiärministern inte kommer att kunna närvara vid APEC-toppmötet den 18:e och 19:e november personligen. Den kambodjanska premiärministern kommer dock fortfarande att skicka sina representanter för att representera honom vid mötet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.