UNICEF uppmuntrar thailändska ungdomar att "Meet Your Mind, Find Your Safe Zone" för mentalt välbefinnande

Bangkok, 16 november 2022 – UNICEF lanserar sin Every Day is Mind Day-kampanj. Sloganen för årets viktiga kampanj är "Meet Your Mind, Find Your Safe Zone" för att hjälpa barn och unga i Thailand att upptäcka en egen säker plats där de kan hantera psykiska utmaningar i en hälsosam väg genom egenvård och få styrka att be om stöd. Den två månader långa kampanjen kommer också att utrusta föräldrar, vårdgivare och lärare med mental hälsa och verktyg för att stödja sina barn och elever i att bygga motståndskraft för psykiskt välbefinnande.

Kampanjen innehåller ett frågesport för barn och unga för att bättre förstå sina känslor och identifiera en "säker zon" för att känna dessa känslor, oavsett om det är ett husdjur, en lugn hörna på stranden, en favoritmusikgenre eller en trevlig aktivitet eller hobby. För att inspirera barn och unga att utforska denna inre värld och utveckla sin inre styrka, startar kampanjen med en rörande musikvideo av "Rest" av A Little Bit High of Spacebar Music Hub, ett band som hittade sin trygga zon i låtar om sårbarhet.

"Omgivna och tystade av stigma för psykisk hälsa känner barn och unga att de måste bete sig som om de är okej och känner ofta att de inte har någon att vända sig till", säger Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand. "Deras mentala hälsa har allvarligt lidit av sorg, osäkerhet, isolering och stress under de senaste åren av covid-19 och långt innan dess, så Every Day is Mind Day återvänder för att utrusta dem med tillgängliga, ungdomsvänliga verktyg och stöd för att möta svåra känslor i utrymmen och med människor som känner sig trygga för dem. På så sätt kan de vara redo att öppna upp och nå ut för att få hjälp från sina nära och kära eller, om det behövs, från en professionell."

Kampanjen följer den senaste releasen av Att stärka mental hälsa och psykosociala stödsystem och tjänster för barn och ungdomar i östra Asien och Stilla havet: Thailands landsrapport 2022 av UNICEF, Folkhälsoministeriet, Institutet för befolknings- och socialforskning och Burnet Institute, som fann att uppskattningsvis 1 av 14 barn i åldrarna 5-9 och 1 av 7 ungdomar i åldrarna 10-19 i Thailand har psykiska problem. 2021 års Global School-based Student Health Survey finner också att tragiska 17.6 procent av 13-17-åringarna i Thailand nyligen allvarligt hade övervägt självmord.

Trots betydande steg som Thailand tagit för ungdomars psykiska hälsa genom skolprogram och hälso- och socialtjänst, är tillgången till stöd långt ifrån universell. Det finns bara 200 psykiatriker som specialiserar sig på barns och ungdomars psykiska hälsa i landet, enligt Rajanagarindra Institutet för mental hälsa för barn och ungdomar.

†Dålig psykisk hälsa kostar barn och unga år i utvecklingsmilstolpar och alltför ofta deras liv. Med hälften av alla psykiska störningar som utvecklas före 15 års ålder och med begränsad tillgång till stöd, är det avgörande att de utanför ”säkra zoner” känner sig trygga i att ha ärliga samtal med sina föräldrar, vårdgivare och lärare. Under hela denna kampanj och därefter kommer UNICEF att fortsätta att stödja den kungliga thailändska regeringen för att utveckla ett omfattande stödsystem för psykisk hälsa som når alla barn och ungdomar i deras hem, skolor och samhällen, så att de kan få tillgång till rätt vårdkvalitet på rätt tidpunkt, sa Kim.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/