Thailands narkotikakontrollstyrelse ska träffas nästa vecka för att diskutera att göra cannabis till ett illegalt narkotika igen, pro-cannabisgrupper ska hålla ett stort möte

Thailand-

Thailands Narcotics Control Board, under ledning av vice premiärminister Wissanu Krea-ngam, kommer att träffas i Bangkok tisdagen den 22 november för att diskutera förslag från legaliseringsmotståndare för cannabis att göra växten till ett illegalt narkotika igen under kategori 5.

Cannabis avkriminaliserades i Thailand i början av juni i år men motståndare till avkriminaliseringen har ständigt stoppat slutgiltiga lagar för anläggningen och tittat på flera vägar för att försöka förbjuda växten igen helt och hållet. Deras senaste taktik är att träffa Narcotics Control Board direkt för att försöka övertyga dem om att växten är en fara för samhället och göra den till ett illegalt narkotika igen.

Om motståndare till växtens legalisering lyckas kan det omedelbart se innehav, försäljning och odling göras olagligt igen i Thailand och stänga uppskattningsvis tusentals nya apotek och påverka miljontals thailändare som nu odlar och driver växten hemma och ägnar sig åt nya affärsmöjligheter, vilket potentiellt riskerar att åtalas av brottsbekämpande myndigheter.

Motståndare till legaliseringen nämner fara för ungdomar, utbredd rekreationsanvändning när avkriminaliseringen endast var avsedd för medicinskt bruk, och religiösa skäl, bland annat, som skäl att återförbjuda cannabis i Thailand. De hävdar att det inte är politiskt trots att vissa motståndare öppet motsatte sig Bhumjaithais ledare Anutin Charnvirakul och hans växande inflytande inför nästa års allmänna val. Anutin var den främsta förkämpen för avkriminalisering av cannabis i Thailand för att stärka ekonomin.

Prasitthichai Nunual, en representant för People's Network for Cannabis Legislation i Thailand berättade för pressen att marijuana- och cannabissupportrar kommer att vara närvarande vid utfrågningen för att göra sina röster hörda högt och tydligt. Enligt Prasitthichai, om anläggningen görs olaglig igen, kan det orsaka kaos och sätta miljoner i ekonomiska och juridiska problem.

Prasittichai föreslog istället att motståndare och anhängare av marijuana skulle hitta en medelväg som bäst gynnar alla sidor och anta cannabislagarna som för närvarande ska ses över av parlamentet den 7 december, vilket skulle ge ytterligare skydd och regler för växten, särskilt kring oro för missbruk av ungdom.

Samtidigt uttalade vice premiärminister, folkhälsominister och marijuanasupporter Anutin Charnvirakul för pressen att han inte var oroad över styrelsens möte och att han hade gjort det klart för Wissanu vilken enorm inverkan att göra växten till ett narkotika igen skulle få för miljoner människor. av thailändare. Anutin har ständigt sagt att att gå baklänges på cannabis helt enkelt inte är ett alternativ längre.

TPN-media noterar att analytiker allmänt förväntar sig att styrelsen inte fattar ett beslut om anläggningen och skjuter upp till ministeriet för folkhälsovård, där nästa steg och kampen om cannabis skulle vara lagförslaget i parlamentet i december.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/