Hongkongs ledare John Lee testar positivt för Covid-19 efter APEC-toppmötet i Bangkok

Värld-

Hongkongs ledare och verkställande direktör John Lee, 64, testade positivt för Covid-19 vid ankomsten till Hongkongs flygplats där han var på väg tillbaka från APEC-toppmötet i Bangkok.

John Lee hade direkt interaktion med många världsledare, inklusive sittande bredvid Kinas president Xi Jinpeng och interaktion med Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha.

Enligt ett uttalande från Hongkongs regering kommer Mr. Lee att isoleras och sättas i karantän enligt Hongkongs regeringspolicy och kommer att arbeta hemifrån och delta i videokonferenssamtal om det behövs.

Hongkong har fortfarande ganska strikta Covid-protokoll, även om de inte är lika stränga som det närliggande Kina. Alla resenärer måste fortfarande göra ett PCR-test vid ankomsten till Hong Kongs flygplats och följa olika regler i flera dagar innan de ges full rörelsefrihet.

Mr. Lee hade testat negativt för Covid när han genomförde dagliga snabbtester i Bangkok på APEC-konferensen, eller Asian Pacific Economic Cooperation, och var enligt uppgift asymtomatisk.

Uttalanden gjordes inte omedelbart av de flesta världsledare om deras covid-testresultat eller om de hade för avsikt att sätta i karantän eller självisolera efter tillkännagivandet från Hong Kong. Många tittar specifikt på Xi Jinpeng, vars strikta Covid-kanter och isoleringsregler för kontakter fortfarande är de mest restriktiva i världen.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha sa att han har testat negativt för Covid men av försiktighet kommer han vila hemma i en dag

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/