Thailändska och holländska turister rånade på värdesaker på hotell i Pattaya

Pattaya —

Thailändska och holländska turister rånades på sina värdesaker av två oidentifierade tjuvar på ett hotell/resort i Pattaya tidigt i morse den 27 november.

Pol. Kapten Sontaya Khansub från Pattayas polisstation svarade på en stöldanmälan på ett icke namngivet hotell på Soi Pattaya-Naklua 20 i Banglamung, Chonburi, klockan 4:XNUMX idag.

De två offren, Christian Fuchs, en 37-årig holländsk medborgare, och ett annat thailändskt offer som endast identifierades som Ae väntade på polisen på hotellet. Christian berättade för polisen att han lade 4,000 XNUMX baht i kontanter på bordet i sitt hotellrum och gick för att duscha.

Det holländska offret kom sedan ut efter att ha avslutat badet för att hitta sina kontanter saknade och tecken på att någon hade kommit in i hans rum. Han sa att han såg de misstänkta vända sig runt ett yttre hörn, så han sprang efter dem och hörde ett rop på hjälp från Ae. De misstänkta kunde ta sig undan på en motorcykel, enligt Christian.

Ae, ett thailändskt kvinnligt offer, berättade för polisen att hon såg två smala manliga misstänkta som stod omkring 170 cm och 160 cm i åldern 20-30 år gamla springa förbi henne. Hon sa att hon inte höjde sin vakt och trodde att de misstänkta bara var hotellets gäster tills de misstänkta hoppade på sin motorcykel, vände tillbaka och ryckte en handväska från henne innan de flydde.

Offrets handväska innehöll 500 baht i kontanter och en smartphone värd 5,000 XNUMX baht. Pol. Kapten Sontaya inspekterade Mr Christians rum och hittade spår av manipulation. De misstänkta jagades av polisen i Pattaya.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.