Tvister om cannabislagar i Thailand fortsätter när pro- och oppositionsgrupper debatterar om "Rökrum" och andra frågor

FOTO: Matichon

Nationellt —

Reglerna kring cannabis kan komma att skärpas om butiker fortsätter att kringgå regler för att sälja cannabis för fritidsändamål.

Dr. Thongchai Lertwilairattanapong, generaldirektör för avdelningen för thailändsk traditionell och komplementär medicin, höll en presskonferens på folkhälsoministeriet idag, den 29 november, för att klargöra tvivel om folkhälsoministeriets senaste tillkännagivande.

Dr. Thongchai sa att det senaste tillkännagivandet fortfarande lade stor vikt vid att förbjuda människor att använda cannabis för rekreationsändamål och endast stödja dess medicinska användning. Cannabissäljare fick dock distribuera cannabis inklusive dess knoppar om de hade rätt licenser.

De thailändska reportrarna frågade sedan Dr. Thongchai vad var hans lösning på vissa nattställen som gjorde det möjligt för kunder att röka cannabis inne på lokalerna, vilket han svarade:

"Ärligt talat kunde vi inte helt stoppa människor från att röka cannabis, men vi hade redan en förordning som förbjöd mötesplatser att tillåta kunder att röka cannabis eftersom det kan leda till problem som trafikolyckor."

Dr Thongchai tillade att medicinsk personal som röker cannabis på nattklubbar inte klargjorde att de använde cannabis för medicinska ändamål eftersom det strider mot lagen som kan leda till fem års fängelse och böter på upp till 100,000 XNUMX baht.

På frågan om det var okej om butikerna hade särskilda rum för människor att röka cannabis, svarade Dr. Thongchai att butikerna kunde bryta mot en förordning om det kunde bevisas att röken från cannabisen orsakade olägenhet för andra.

Han avrådde också butikerna från att försöka kringgå reglerna, annars kan myndigheterna behöva skärpa reglerna.

Samtidigt, samma dag i parlamentet, skickade Cannabis Association for the People under ledning av Chatpattavee Atthapornmetha ett öppet brev där de uppmanade lagstiftarna att ändra Cannabis- och hampalagstiftningen som fortfarande var ofullständig.

Chatpattavee sa att han inte höll med idén om att återkriminalisera cannabis eftersom det skulle köra cannabis under jorden igen, vilket var ännu svårare att kontrollera.

Enligt Chatpattavee borde lagstiftare istället ändra lagförslaget för att tillåta cannabis för rekreationsbruk samtidigt som de har strikta lagar som effektivt kan förhindra unga människor från att röka cannabis.

Han sa också att myndigheterna inte borde förbjuda rökning av cannabis i butiker eller kaféer eftersom det skulle få människor att röka i allmänna utrymmen. Istället rådde Chatpattavee att folk borde få röka i slutna utrymmen inom butiker eller kaféer.

Chatpattavee sa att han hoppades att lagförslaget som skulle komma in i den parlamentariska överläggningen nästa vecka skulle revideras ordentligt i förväg för att gynna människor mer.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.