Dyr, oanvänd lobby och toaletter i Pattayas hamn som ska rivas efter fem år

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

  Pattayas kommunfullmäktige röstade för att riva en dyr, oanvänd lobby i Pattayas hamn efter att den enligt uppgift bara använts en gång under de senaste fem åren.

Byggnaden som var tänkt att användas som en lyxig, luftkonditionerad lobby för passagerare som reser till Pattayas hamn i södra Pattaya byggdes under administrationen av National Council for Peace and Order (NCPO) i oktober 2016, enligt lokala medier .

Trots en stor summa pengar som spenderats på lobbyn, hade den bara använts en gång för att stå värd för ett evenemang sedan dess konstruktion slutfördes 2017. Lokala medier sa att tusentals resenärer besökte hamnen varje dag, men lobbyn förblev alltid stängd.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Förutom lobbyn inrymde byggnaden också en offentlig toalett, som inte fungerade, var stängd för allmänheten och höll på att gå sönder.

Pattayas vice borgmästare Manoch Nongyai berättade för lokala medier att kommunfullmäktige röstade för att riva lobbyn eftersom de ville ha ett större utrymme för att installera säten för att ta emot resenärer. Manoch medgav att lobbyn sällan fick sitt syfte och att folk bara använde den för att undvika regn och värme.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Efter rivningen och sätesinstallationen skulle den nya platsen kunna ta emot mer än 100 utmattade resenärer, sa Manoch.

Biträdande borgmästaren kommenterade inte budgetens exakta belopp och inte heller näthatarnas kritik om att det var slöseri med pengar. Manoch noterade att "entreprenörsfrågor" om vem som skulle sköta lobbyn och toaletterna var en del av frågan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.