Kvinna arresterad i Pattaya för en påstådd investering på 30 miljoner baht 

Pattaya –

En ung kvinna greps i Pattaya efter att flera offer påstås ha förlorat mer än 30 miljoner baht i en investeringsbluff.

Crime Suppression Division Police, eller CSD, berättade för TP์N media att de har arresterat Patcharee Maneesri, 24, på en bostadsrätt i Pattaya efter en arresteringsorder från Loei Provincial Court för bedrägeri och ett lånebedrägeri importerat till ett datorsystem.

Gripandet kom efter att polisen upptäckt att Patcharee påstås vara en del av ett större lånehajnätverk. Hon övertalade i huvudsak offren att investera med henne och hon hävdade att de skulle få mycket högre avkastning för låg risk och inget arbete behövdes.

Många offer investerade med henne även om CSD inte släppte namn eller det exakta antalet påstådda offer. Mer än 30 miljoner baht genererades i investeringarna för Patcharee, uppgav CSD. Men hon påstås inte ha betalat någon som helst avkastning till sina investerare och försvann. Detta ledde till att många offer i olika provinser, som Loei, lämnade in polisanmälan mot henne.

Ms Patcharee har förnekat alla anklagelser och hävdar att hon är oskyldig. Hon fördes tillbaka till Na Din Dam-polisstationen i Loei för ytterligare rättsliga åtgärder.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.