Sydkoreansk kvinna som stannat kvar i Thailand i nästan sex år greps i Bangkok efter påstådda stölder värda över 5 miljoner baht

Bangkok-

En sydkoreansk kvinna som stannade kvar i Thailand i 2,116 5,300,000 dagar, nästan sex år, greps på Sukhumvit Road efter att ha stulit en bil, väska och klocka värda XNUMX XNUMX XNUMX baht från en sydkoreansk vän som också nu sitter häktad för att ha överlevt.

Den kungliga thailändska immigrationspolisen berättade för TPN-media i går (29 novemberth) om händelsen. De har arresterat en kvinna som av pressen endast identifierats som Kim, en sydkoreansk medborgare. Gripandet följer på en arresteringsorder från Bangkok South Criminal Court som utfärdades den 14 novemberth för stöld. Kim visade sig ha stannat kvar i 2,116 XNUMX dagar.

Gripandet kom efter att Kim påstås ha stulit en bil, en väska och en klocka värd 5,300,000 XNUMX XNUMX baht från hennes nära manliga vän som endast identifierats som Mr. Lee, en sydkoreansk medborgare. Polisen fick kännedom om händelsen från Mr. Lee medan han också hölls fängslad för övervistelse, även om det exakta antalet dagar för hans övervistelse inte offentliggjordes.

Kim kommer att ställas inför rättsliga förfaranden för stöldanklagelserna och kommer efter att de är avslutade att utvisas på hennes bekostnad och svartlistas permanent, enligt Thai Immigration.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.