En passagerare dödades, 9 skadades när kranens krok slår in i minibuss i Chonburi

FOTO: Khaosod

Ban Bueng, Chonburi -

  En kvinna dödades och nio andra passagerare skadades när en hängande pendelkrok från en mobilkran träffade en minibuss och välte den i Ban Bueng-distriktet onsdagen den 30 november.

Kollisionen ägde rum runt 8:30 på Chonburi-Ban Bueng Road i Nong Samsark-distriktet, enligt räddningspersonal som reagerade på olyckan.

Minibussen hittades vält nära en parkerad kranbil vid infarten till Soi Pathomphorn. Räddningspersonal upptäckte en krankrok på vägen bak i en buss.

En kvinna låg i vraket av en minibuss med flera allvarliga skador. Trots ett försök att återuppliva henne kunde kvinnan inte överleva. Hennes namn avslöjades senare som Ms Pannipa Phuanghom, en 32-årig Prachuap Khiri Khan-infödd.

Minibusschauffören, endast identifierad som Somboon, berättade för polisen att han transporterade 10 passagerare från Bangkok till Trat-provinsen. På olycksplatsen hade kranen plötsligt kommit ut från en sidogata, med kroken hängande långt framför sig.

En munk som var en av Somboons passagerare ropade en varning, men det var för sent. Kroken kraschade sedan in i minibussens tak. Förutom det avlidne offret skadades nio andra passagerare, enligt räddningspersonal.

Kranföraren, endast identifierad som Thongchai, sa att han var på väg ut på huvudvägen för att återvända till företagets anläggning i Bang Saen-distriktet.

Chonburi juridiska tjänstemän undersökte CCTV-bilder av vägen till rättsliga åtgärder.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.