Amazing Thailand Fest 2022 i Saudiarabien stärker Saudi-Thailändskt turismsamarbete

Pressmeddelande från TAT –

Evenemang i Riyadh, inklusive Amazing Thailand Networking Lunch 2022, marknadsför Thailand som en föredragen destination för sjukvård, hälsa och välbefinnande, stränder och shopping för Saudiarabisk utgående turism.

Riyadh, 2 december 2022 – Den första Amazing Thailand Fest 2022 någonsin, tillsammans med Amazing Thailand Networking Lunch 2022, i Riyadh markerar ytterligare ett viktigt steg för att ytterligare främja ömsesidig turism mellan Saudiarabien och Thailand.

HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport sa, "Efter att Thailand och Saudiarabien återupptog diplomatiska förbindelser i januari, i år, har den thailändska turistnäringen samordnat ansträngningarna för att marknadsföra Thailand som en föredragen destination för saudiska resenärer genom en rad aktiviteter som dessa Amazing Thailand Fest och Networking Lunch-evenemang."

Arrangerad av Thailands turistmyndighet (TAT) äger Amazing Thailand Fest 2022 rum på Riyadh Pak Mall, från 1-3 december 2022.

Evenemanget innehåller TAT:s senaste Amazing Thailand NFT-produkter – Nature att behålla, Mat att utforska och Thainess att upptäcka – genom kulturella föreställningar och gör-det-själv-aktiviteter.

Det finns även förmåner och erbjudanden från Thailands sjukvårdsinrättningar, hotell och nöjesparker, Thai Airways International (THAI) och Thailand Privilege Card, samt saudiska resebyråer.

Samtidigt lyfte Amazing Thailand Networking Lunch 2022, som hölls den 1 december i Riyadh, ytterligare bilden av Thailand som ett medicinskt nav och en hälsodestination i världsklass. Evenemanget visade upp ett brett utbud av hälso- och välmåendeupplevelser som erbjuds i Thailand, och främjade Phukets anbud att vara värd för Specialized Expo 2028.

Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör sa "The Amazing Thailand Fest och Networking Lunch 2022-evenemang i Riyadh är bland en rad initiativ som tagits samman av TAT för att öka den saudiska turistnäringen och turistmedvetenheten om Thailand som en destination i världsklass för medicin, hälsa och välbefinnande, stränder och shopping. ”

De senaste initiativen inkluderade Amazing Thailand Roadshow till Saudiarabien i maj. Samma månad undertecknade TAT en MOC med Saudia, Saudiarabiens flaggskepp, och en annan MOC med Almosafer, den största onlineresebyrån i Saudiarabien och Kuwait.

I juni anordnade TAT och Saudia en familjeresa i Thailand för saudiska resebyråer under Thailand Travel Mart Plus 2022 i Phuket. En annan familjeresa arrangerades också för saudiska medier och influencers.

Andra initiativ var gemensam säljfrämjande verksamhet med WEGO och Saudia.

TAT utnyttjar sin senaste marknadsföringskampanj för turism, Visit Thailand Year 2022: Amazing New Chapters, på den saudiska marknaden som en ny turistmarknad med god tillväxtpotential för Thailand genom att fokusera på alla segment, inklusive millennials, första besök, sjukvård och hälsa och friskvård och familj.

Från 1 januari till 3 november 2022 välkomnade Thailand 76,216 100 saudiska turister, en ökning med över 2019 procent jämfört med hela året 36,783, som noterade totalt 3.2 XNUMX saudiska resenärer och intäkter på XNUMX miljarder thailändska baht.

Saudiarabiska resenärer besökte Thailand främst för medicinsk och välbefinnande, med Bangkok, Phuket, Pattaya, Phang-nga och Krabi som marknadsföringens fem bästa destinationer.

När det gäller tillgång till flyg, flyger Saudiarabiens flaggbolag, Saudiarabien, tre flygningar per vecka på Jeddah-Riyadh-Bangkok-linjen och fyra flygningar per vecka på Jeddah-Bangkok-linjen. Samtidigt flyger Thailands nationella flygbolag, THAI, fyra flygningar i veckan från på rutten Bangkok-Jeddah. Dessutom flyger Emirates, Qatar Airways och Etihad Airways flera flyg från Riyadh och Jeddah.

Från 1 oktober 0 till 2022 mars 31 är saudiska turister berättigade till en 2023-dagars vistelse för ett visum vid ankomst (VOA).

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.