25 ton kött indränkt i formalin beslagtagits från Chonburi illegala köttbearbetningsanläggning

FOTO: เรื่องเล่าเช้านี้

Sri Racha, Chonburi —

Thailändska boskapsutvecklingsavdelningens tjänstemän konfiskerade 25 ton slaktbiprodukter från gris och ko och annat kött indränkt i formalin från en illegal köttbearbetningsanläggning i Sri Racha-distriktet igår, den 3 december.

Köttet, potentiellt värt cirka fem miljoner baht, upptäcktes i kylbehållare och kyltankar, enligt Somchuan Ratanamungklanon, avdelningens generaldirektör. De beslagtagna produkterna var avsedda för mer än 60 bar-b-que-butiker runt Chonburi.

Somchuan tillade att han bestämde sig för att plundra anläggningen efter att närboende hade klagat till honom över en illaluktande lukt från anläggningen medan vissa var oroliga för att platsen skulle kunna sprida sjukdomar till samhället.

FOTO: เรื่องเล่าเช้านี้

Tjänstemän hittade också 2,300 XNUMX kvitton, som visade namnen på kunderna och mängden köttprodukter som levererats till dem. Generaldirektören sa att prover av köttprodukterna skulle analyseras på labbet för att avgöra om de innehöll några farliga ämnen eller sjukdomar. Resten av produkterna skulle beslagtas.

Somchuan sa till anläggningens ägare att producera driftlicensen till boskapstjänstemän inom 15 dagar, annars skulle det konfiskerade köttet begravas eller brännas.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.