Thailand vecka i översyn: Fars dag, cannabisreglerna kan skärpas, Bangkok rankas 6:a i expat-städer och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 28 november till söndagen den 4 december. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Bangkok rankas 6:e av 50 städer i Expat City Ranking 2022, och presterar bäst för privatekonomi och sämst för arbete utomlands och livskvalitet.                        Ranking 2022 av InterNations, världens största ex-pat community med över 4.5 miljoner medlemmar.
  2. Ett förslag från Thai Tourism Authority att tillåta utländska turistzoner som delar av Pattaya och Phuket att tillåta nattliv att öppna lagligt fram till klockan 4:XNUMX verkar fortfarande inte ha någon lösning eller beslut.

Samtidigt har motståndare till förslaget, även om det bara gäller nöjesområden fokuserade på utländska turister som Phukets Bangla Road eller Pattayas Walking Street, fortsatt att uttrycka sitt ogillande.

3. En sydkoreansk kvinna som stannade kvar i Thailand i 2,116 5,300,000 dagar, nästan sex år, greps på Sukhumvit Road efter att ha stulit en bil, väska och klocka värda XNUMX XNUMX XNUMX baht från en sydkoreansk vän som också nu sitter häktad för att ha överlevt.

Immigrationstjänstemän har fortsatt det överdrivna tillslaget över hela landet.

4. Reglerna kring cannabis kan komma att skärpas om butiker fortsätter att kringgå regler för att sälja cannabis för fritidsändamål.

Dr. Thongchai Lertwilairattanapong, generaldirektör för avdelningen för thailändsk traditionell och komplementär medicin sa: "Det senaste tillkännagivandet lade fortfarande stark tonvikt på att förbjuda människor att använda cannabis för rekreationsändamål och endast stödja dess medicinska användning."

5. Idag (5 december) är det den avlidne, store kung Bhumibol Adulyadejs födelsedag, som har markerats som fars dag i Thailand i årtionden.

Trots hans bortgång den 13 oktober 2016 fungerar den 5 december fortfarande som ett minne av Hans kungliga majestät den store kungen Bhumibols födelsedag och är fortfarande en firande dag och en allmän helgdag för thailändare.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.