63-årig amerikan greps i Phang Nga för 745 dagars uppehåll, hade inte lämnat sitt hus på två år

Phang Nga –

  En 63-årig amerikansk man arresterades i Tai Mueang-distriktet för 745 dagar efter att ha stannat kvar på sitt visum. Han lämnade inte sitt hus på två år.

Phang Nga immigrationschef överste Phakkapong Boonchana berättade för Phuket Express i går, söndag (4 december)th ), att de har arresterat Michael Scott Drannan, 63, en amerikansk medborgare i ett hus i Thung Maprao-distriktet. Mr. Drannan har nu 745 dagar kvar på sitt lagliga visum.

Drannan berättade för polisen att han reste in i Thailand efter sin pensionering. Han bodde i ett hus med en oidentifierad thailändsk kvinna, nu hans fru, före Covid -19. Han odlade ekologiska grönsaker till försäljning på 30 Rai-tomter i närheten men slutade nyligen för att odla grönsaker efter ekonomiska problem, enligt honom.

Drannan berättade för Royal Thai Immigration att han visste att hans visum hade gått ut så han lämnade inte huset på mer än två år av rädsla för att bli gripen. Hans thailändska fru tog hand om honom under denna tid och sålde sina grönsaker för en liten vinst. Drannan sa till överste Phakkapong att ekonomiska frågor förbjöd honom att få ett ordentligt pensionsvisum.

Drannan fördes till Tai Mueangs polisstation för att ställas inför anklagelser om överskridande och eventuell utvisning och svartlistning.

Överste Phakkapong berättade för Phuket Express att gripandet följde på poliser som patrullerade för att slå ner på utlänningar som stannade kvar som en del av en 1 decemberst till december 10th, 2022 års kampanj.

Under tiden, en 31-årig kinesisk kvinna greps i Surat Thani för 19 dagars övervistelse medan fem andra greps i Chiang Mai i vad Royal Thai Immigration kallar ett nationellt tillslag i början av december.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/