U-Tapao flygplats ser stor tillströmning av ryska turister dagligen till Pattaya, turisttjänstemän förutspår fortsatt rysk marknadstillväxt

Pattaya-

U-Tapao-flygplatsen, som ligger nära det populära turistmålet Pattaya, höll speciella ceremonier idag, den 10 december 2022, för att välkomna hundratals ryska turister som en del av ett nationellt firande som markerar ankomsten av tio miljoner turister till Thailand bara i år.

Thailand ser evenemanget, även om det är långt ifrån rekordet 40 miljoner besökare 2019, som ett stort steg för att återhämta sin viktiga turistnäring efter två och ett halvt år av covid-19-restriktioner och gränsstängningar satte turistnäringen på liv.

En stor del av den senaste återhämtningen, enligt Thailands turistmyndighet, eller TAT, tillskrivs rysk turism. Även om pågående sanktioner och restriktioner gör att många ryska besökare begränsas till var de kan resa internationellt, orsakade av den pågående militära aktionen mellan Ukraina och Ryssland, har Thailand fortsatt att upprätthålla neutralitet i denna konflikt. Som ett resultat har Thailand varit ett mycket populärt resmål för ryska besökare.

Två separata flyg från Ryssland anlände i morse till U-Tapaos flygplats, med en sammanlagd mängd av cirka sexhundra besökare från Ryssland. Alla fick speciella turismpaket och ett varmt välkomnande från TAT och U-Tapao tjänstemän som en del av firandet av tio miljoner turister.

TAT har förutspått att den ryska marknaden kommer att fortsätta att växa och vara en betydande del av TAT:s mål för tjugo miljoner turister år 2023. TAT tar fortfarande ett konservativt förhållningssätt till turistankomsterna för nästa år, främst för att Kina, Thailands främsta turistmarknad innan Covid-19-pandemin, begränsar fortfarande internationella resor och har strikta covid-19-åtgärder, även om vissa gradvis har börjat mildras.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/