Thailands vecka i granskning: Hälsominister håller inte med om att nattklubben stänger kl. 4, firar 10 miljoner turister och mer

Här är en titt på toppen NATIONELLA berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, Måndagen den 5 december 2022 till söndagen den 11 december 2022. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vad de bästa berättelserna var!

  1. Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa att han inte håller med om att tillåta nattställen på vissa turistställen att hålla öppet till klockan 4:19 eftersom det kan sprida Covid-XNUMX.💕 Han sa att det redan var lämpligt för nattlivssektorn att stänga klockan 2. Ministern tillade dock att han var villig att respektera majoriteten i regeringen.
  2. Tiotusentals människor förväntas resa inrikes med bussar under den kommande tredagarshelgen från 10 till 12 december, enligt det statliga Transport Co Ltd.

Sanyalak Panwattanalikhit, verkställande direktör för Transport Company, sa att Transport Company har cirka 3,000 XNUMX resor för att underlätta för resenärer.

3. Mer än 12,000 XNUMX turister deltog i fullmånefesten på Pha-Ngan Island i Surat Thani.

Detta var den sista kvällen på Full Moon Party för den sista fullmånen i år.

4. Thai PM stolar "Amazing Thailand 10 Million Celebrations" på Suvarnabhumi Airport.

Thailand nådde sitt mål för internationella ankomster för 2022 idag, den 10 december, med firande på viktiga flygplatser och gränskontroller för att välkomna passagerare som anländer till kungariket på den betydelsefulla dagen.

5. En thailändsk kvinnlig taekwondoexpert vann i Riyadh 2022 World Taekwondo Grand Prix Final i Saudiarabien.

Tennis och italienska Simone Alessio vann topppriser på World Taekwondo's 2022 Gala Awards. Båda vann Grand Prix-titlar och följde upp med Årets kvinnliga idrottare och Årets manliga idrottare.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.