Festligt heja för behövande barn i Bangkok

En ung flicka får en gåva av Sarisa Raktham förra julen. (Foto: Progressive Language Arts)
December 16, 2022

"Denna jul är för alla" - det är slagordet för ett projekt för att hjälpa underprivilegierade barn i Bangkok att njuta av julen.

Språkskolan Progressive Language Arts samarbetar med Bangkok Community Help Foundation (BCHP) för att tillhandahålla 200 presenter och 200 matpaket till barn i fattiga samhällen under sitt Gifts for Kids-program.

Skolan, baserad i Soi On Nut 70/1 i Prawet-distriktet, lanserade julprojektet för två år sedan.

Sarisa Raktham och Chris Kayne delar ut presenter förra julen. (Foto: Progressive Language Arts)

Systemet har utökats till ett värde av 80,000 19 baht tack vare ett sponsringsavtal med BCHP, som grundades av Greg Lange, ägare till restaurangerna Sunrise Tacos och Margarita Storm, och entreprenören Friso Poldervaart under toppen av Covid-XNUMX-pandemin.

"Greg och Friso har varit en stor hjälp för att expandera Gifts for Kids och tillhandahåller alla matpaket i år", säger Progressive Language Arts vd Sarisa Raktham.

”Vi har fördubblat antalet presenter och matpaket från förra året. Vårt långsiktiga mål är att sprida programmet över hela Thailand och dela ut hundratusentals gåvor.”

Chris Kayne överlämnar en present till en ung flicka förra julen. (Foto: Progressive Language Arts)

Annan sponsring har kommit från den brittiska handelskammaren Thailand och Zervi, ett fordonsföretag som tillhandahåller 200 återanvändbara ansiktsmasker till gåvorna.

Gåvor och matpaket kommer att delas ut i On Nut-området den 25 december och i Klong Toey den 26 december.

BCHF lanserades för att tillhandahålla städning, renovering, matdistribution och byggprojekt för att förbättra Klong Toey slumsamhället och andra i nöd. Det har sedan dess expanderat långt utanför Klong Toey och har mer än 500 volontärer från hela världen.

Greg Lange (vänster) och Friso Poldervaart från Bangkok Community Help Foundation. (Foto: BCHP Facebooksida)

Sarisa lanserade Progressive Language Arts i februari 2020 med sin amerikanska partner Chris Kayne, som fick idén till Gifts for Kids från sin skoltid i USA när han och de andra eleverna skulle få julklappar från sin lokala kyrka.

”Många av barnen vi hjälper har bokstavligen ingenting. Det är hjärtevärmande att se deras leenden när de får sina julklappar”, säger Kayne, skolans marknadschef.

"Våra gåvor har en vetenskaplig vinkel som gör att barn kan leka medan de lär sig."

Progressive Language Arts (www.progressivelanguagearts.com) undervisar samtals- och affärsengelska och thailändska till studenter från förskola till chefer. De flesta är thailändska barn i åldrarna 4-12. Skolan har även företagskunder.

För mer information, gå till www.progressivelanguagearts.com eller kontakta Sarisa Raktham på 092-545-4428 (mobil)

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.