Illegal vapenhandlare på nätet blev fast i Sattahip

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Sattahip, Chonburi —

Sattahip-polisen i samarbete med Central Bureau of Investigation arresterade en påstådd illegal vapenhandlare och beslagtog tre vapen och nästan hundra patroner tisdagen den 27 december.

Den arresterande polisen låtsades beställa en pistol från den misstänkte och arresterade honom när han anlände i sitt fordon till mötesplatsen. Polisen eskorterade sedan den påstådda vapenhandlaren, 31-årige Yosakorn Atharn, till hans hus i Sattahip-distriktet i Chonburi där polisen hittade och beslagtog:

En .38 kaliber revolver, en .38 kaliber halvautomatisk pistol med ett patronmagasin, ett annat halvautomatiskt skjutvapen, cirka 100 .38 patroner och två verktyg för modifiering av skjutvapen. Yosakorn ska ha erkänt att dessa föremål var hans egna.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Den misstänkte hade olagligt tillverkat olagliga skjutvapen och sålt dem online i två månader, enligt polisen. Den misstänkte sa att han lärde sig att modifiera BB-vapen till fungerande vapen från YouTube och köpte omodifierade BB-vapen och delar från Lazada, en e-handelsplattform.

Den misstänkte hävdade också att han sålde olagliga skjutvapen via en agent som bara identifierades som Phiw två gånger innan han greps. Dessa två gånger behöll den misstänkte sig själv 15,900 14,900 baht och 1,900 400 baht samtidigt som han betalade sin agent XNUMX XNUMX och XNUMX baht i provision. Hans agent är fortfarande på fri fot, uppger polisen.

Inledningsvis anklagade polisen den misstänkte för att ha köpt, använda eller importerat skjutvapen eller ammunition utan tillstånd, försökt sälja skjutvapen eller ammunition utan tillstånd, innehav av skjutvapen eller ammunition utan tillstånd och för att bära skjutvapen offentligt. Sattahip-polisen skulle utfärda en arresteringsorder på den misstänktes agent när de samlat in tillräckligt med bevis.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.