Brandtarmsfabriken för bildelar i Chonburi

Chonburi —

Relevanta brandkårer i Chonburi försöker fortfarande att helt begränsa en brand som uppslukade en stor bildelarfabrik i Chonburis Banglamung-distrikt idag, den 6 januari.

Mer än 100 brandmän och 10 brandbilar mobiliserades för att släcka branden som bröt ut klockan 3:30 tidigt i morse. Incidentplatsen är en fabrik för bildelar som heter "Supawut Industry Company" belägen i Pong-distriktet.

Fabriken ligger på en 20-rai tomt och tillverkar flera fordonsdelar samt plastmodeller. Anläggningen har också 5 lager, med lager nr 2 som används för lackering av bildelar som redan kollapsar på grund av en hård brand. Svart rök grumlade platsen.

Strax efter kollapsen spred sig branden till baksidan av anläggningen, som är ett dumpningsområde för kemikalieavfall som ligger intill anläggningens bensinstation. Brandmän försöker redan tidigt i morse att begränsa branden för att förhindra att den når bränslestationen som har över 15,000 XNUMX liter bränsle lagrat i en tank. Hundratals arbetare kunde fly och springa i säkerhet.

Banglamungs borgmästare Phisit Sirisawatdinukul beordrade alla inom en radie på 50 meter från byggnaden att evakuera. Han bedömde att den totala skadan är mer än 100 miljoner baht. Branden kan fortfarande inte stoppas fullt ut vid presstillfället, eftersom olika byggnader är på väg att kollapsa. En illaluktande lukt låg kvar i luften långt borta från platsen.

Orsaken till infernot är fortfarande oklart. Inga personskador eller skadade rapporteras.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.