Brittisk turist med möjliga psykiska problem assisterad av Pattaya-tjänstemän efter att ha hoppat från Bali Hai Pier

Pattaya —

En brittisk man som misstänktes ha psykisk ohälsa hoppade plötsligt från Bali Hai Pier i Pattaya och simmade bort från räddningspersonal, och gjorde motstånd mot hjälp, lördagen den 7 januari.

Pattayas säkerhetsofficer och ögonvittne Thanongsak Chimluang berättade för lokala medier att han hjälpte turister vid Bali Hai Pier när han såg en båt som plötsligt stannade från att lägga till.

Vid närmare inspektion fann polismannen att en utländsk man flöt i havet, men han riskerade inte att drunkna eftersom han kunde simma och i själva verket försökte simma bort från båten.

แตกตื่น ทั้ง ท่าเรือ หนุ่ม ต่าง ชาติ คลั่ง โดด น้ำ ท่าเรือ แหลม บาลีฮาย (มี คลิป)
FOTO: Nation TV

Mannen agerade aggressivt och vägrade hjälp från Sawang Boriboon-räddare, enligt Thanongsak. Han försökte gömma sig bakom Bali Hai Piers grundstolpe, men räddningspersonal kunde så småningom lasso honom med ett rep och lyfte upp honom från vattnet till en båt efter över en timme.

Mannen, som senare identifierades som brittisk medborgare, gjorde fortfarande motstånd och slogs med räddningspersonal och polis när han fördes till Pattayas polisstation. Mannen var cirka 45 år gammal, enligt polisen gick hans namn dock inte att identifiera. Polisen trodde att mannen led av ett psykiskt tillstånd.

แตกตื่น ทั้ง ท่าเรือ หนุ่ม ต่าง ชาติ คลั่ง โดด น้ำ ท่าเรือ แหลม บาลีฮาย (มี คลิป)
FOTO: Nation TV

Ett annat ögonvittne sa att han såg turisten plötsligt hoppa från Bali Hai Pier i havet när båten han åkte på från Koh Larn skulle lägga till.

Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches tackade alla inblandade för att de säkert hjälpte turisten. Han sa att denna incident bevisade effektiviteten av Pattayas vattensäkerhetsåtgärder.

Det var okänt vilka åtgärder som skulle vidtas mot turisten eller om han skulle föras till ett psykiatriskt sjukhus efter att ha förts till Pattayas polisstation.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.