UNICEF firar 75 år av orubbligt engagemang för barn i Thailand

BANGKOK, 12 januari 2023 – När UNICEF firar sitt 75-åriga arbete med och för Thailands barn, uppmanar vi hela det thailändska samhället på nationella barndagen att fortsätta att prioritera barnens behov och hjälpa till att skapa en lovande framtid för varje barn. Under dessa 75 år har UNICEF arbetat med Thailands regering och partners för att förbättra barns liv och främja deras rättigheter i alla aspekter, inklusive hälsa, utbildning, skydd mot skada och deltagande i samhället.

Detta gemensamma engagemang kommer att firas offentligt i en ny serie videor med titeln Engagemang för barn, som börjar idag och löper under hela året på UNICEF Thailands sociala mediekanaler. Serien startar med UNICEFs representant för Thailand Kyungsun Kim, vän till UNICEF Min Pechaya Wattanamontri, och Watwareee Chaimongkol, en medlem av UNICEF:s rådgivande råd för ungdomar som ger sina löften att främja och skydda barns välbefinnande, särskilt de mest utsatta. UNICEF kommer att fortsätta att arbeta med alla partners för att omvandla dessa åtaganden till bestående positiva förändringar.

Barn och ungdomar i Thailand använder mycket sociala medier under sin fritid för att hålla koll på de senaste trenderna och hålla kontakten.

UNICEF:s arbete i Thailand har redan uppnått många historiska, livräddande milstolpar. Några av dessa inkluderar det första rikstäckande vaccinationsprogrammet mot tuberkulos 1953, ett skolmjölksprogram skapat för att lindra proteinbrist på 1960-talet, främjandet av tidig barndom och grundskoleutbildning 1964, lagstiftning som säkerställde saltjodisering 2011, och antagandet av Child Support Grant som ett viktigt socialt skyddssystem för barn 2015.

"Barns liv i Thailand har förbättrats nästan till oigenkännlighet under de senaste 75 åren och UNICEF är stolta över den roll vi har spelat på den resan", säger Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand. "Under årtiondena har det gjorts stora framgångar inom alla aspekter av barns liv. Thailand har levererat barns överlevnad och eliminerat extrem fattigdom samtidigt som tillgången till födelseregistrering, immunisering, hälsovård och grundskoleutbildning nästan är universell."

Unga byflickor skrattar högt när en av ambassadörerna läser en bok för dem i Khun Yuam-distriktet, Mae Hong Son-provinsen, Thailand.

I takt med att Thailand har utvecklats ekonomiskt och socialt har UNICEF:s roll i landet också utvecklats. UNICEF:s partnerskap med Thailands regering har gått från en givare/mottagare-relation till ett mer strategiskt och samarbetspartnerskap, där fokus ligger på att stödja landet att utveckla sin egen kapacitet och expertis för att uppfylla sin långsiktiga vision för barn. Samtidigt har UNICEF arbetat för att utöka möjligheterna för thailändare att spela en nyckelroll i att stödja utsatta barn både i Thailand och utomlands, genom donationer eller frivilligt arbete för att ge tillbaka till sina samhällen.

Idag samarbetar UNICEF med regeringen, civilsamhället, den privata sektorn, media, akademin, samt barn och ungdomar själva, för att samskapa lösningar som säkerställer lika rättigheter för alla barn i Thailand.

"När vi firar dessa prestationer på barnens dag reflekterar vi också över thailändska barns liv idag och i framtiden", fortsatte Kyungsun Kim. "Även om så mycket redan har uppnåtts och kan uppnås i framtiden, finns det många utmaningar framför sig, såsom de pågående socioekonomiska effekterna av covid-19, konflikter, klimatkrisen och ökade skillnader. Dessa aldrig tidigare skådade utmaningar kräver ett aldrig tidigare skådat engagemang, ansträngning och investeringar från alla i samhället. För att ombilda framtiden för varje barn måste vi stärka våra partnerskap och arbeta allt mer innovativt. UNICEF kommer inte att vila förrän alla barn i Thailand och världen har fått de möjligheter de förtjänar att förverkliga sin potential."

Se videor: Engagemang för barn: https://bit.ly/Commitment4Children

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/