Pattaya Business and Tourism Association säger att inhemska turister förblir ett toppfokus

Pattaya, Thailand-

Trots avslappnade Covid-19-pandemirestriktioner och gränser säger toppturism- och affärsföreningsmedlemmar i Pattaya och Chonburi till lokala medier att inhemsk turism förblir ett toppfokus för Pattaya för framtiden.

Under COVID-19, på grund av mestadels stängda gränser och betungande restriktioner, flyttade Pattaya och Chonburi sitt fokus från utländsk turism till inhemsk turism, särskilt från Bangkok och östra provinser som Chanthaburi.

Enligt Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) ledde detta till 12.5 miljoner inhemska turister i Chonburi och Pattaya 2022. Bara Phuket hade fler, och det var ett nära samtal. När det gäller utländska turister, även om Thailand Pass och andra åtgärder avbröts i mitten av 2022, kom bara cirka 1.5 miljoner.

Trots ett stadigt ökande antal utländska turister säger PBTA att inhemsk turism kommer att förbli ett betydande permanent fokus för Pattaya. PBTA säger också att flera framtida planer kommer att bidra till att fortsätta att locka inhemsk turism.

Dessa planer inkluderar veckoevenemang, konferenser, familjeattraktioner och aktiviteter, och fortsatt fokus på att förbättra och utöka stränderna.

Före Covid-19 hade inhemsk turism inte varit en högsta prioritet för Pattaya, med många Bangkok-turister som valde Bangsaen eller Hua Hin framför Pattaya. Men många Bangkok-turister återupptäckte Pattaya och fann ett förnyat intresse för det som semestermål under pandemin och PBTA planerar att utöka det i framtiden.

I slutet av dagen betyder detta bara att Pattaya kommer att bli livligare för alla.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/