Läsare Talkback Thailand Resultat: Vilken är din mest POSITIVA upplevelse med Thailand eller en thailändsk person?

FOTO: Workpoint News

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Nyligen, vi frågade dig följande:

Vad är din mest POSITIVA erfarenhet av Thailand eller en thailändsk person?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Vi får ofta höra om negativa berättelser eller upplevelser eftersom folk i allmänhet tenderar att prata mer om negativa upplevelser jämfört med positiva. Som sagt, det finns gott om bra erfarenheter som många har haft med Thailand och thailändare och vi vill höra om dem.

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte lägga upp allas åsikter här så vi valde en mängd olika åsikter. Synpunkterna och uttalandena nedan är läsarens egna och återspeglar kanske inte TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-

Dave @ Rayong-Roadside bilreparationsincident för cirka 10 år sedan:

Det här minnet sticker ut för mig på grund av effektiviteten i att lösa problemet runt klockan 7, borta från stora städer.
Jag var på väg hem från jobbet i Amata City, längs 331:an mot Sattahip, och en bult föll ur det bakre bromsoket på min gamla MX5. Jag stannade och fick huvudet in i hjulet och kom på hur jag skulle ta mig hem. En främling på en motorcykel såg problemet, cyklade till en lokal järnaffär, hittade en ersättningsbult, köpte ett verktyg, bytte ut bulten, gav mig verktyget, vägrade någon kompensation och åkte iväg!
Den bulten har jag kvar, för de är ganska svåra att hitta i den storleken, även på nätet.
-=-=-=-=-=-=-
John-En av de mest underbara sakerna jag stöter på regelbundet är när jag går och handlar på egen hand, på grund av google translate har jag inte lärt mig så mycket thailändska, och de flesta gånger när jag går och handlar är det alltid två eller flera personer som tar kål på sig. hjälp mig, något som aldrig skulle hända i Australien.
-=-=-=-=-=-=-=-
Deepak TI har åkt till Thailand tre gånger människor är bra och hjälpsamma men det beror på oss hur vi beter oss med människor och god mat fantastisk natur skönhet
-=-=-=-=-=-=-=-
Harish B-Peaceful land och även punktligt fantastiska människor som bor här i Thailand. Jag är ingen alkoholist och röker aldrig. Men jag blir kär i detta vackra rena land...
-=-=-=-=-=-=-
Peter R-Vi kommer från Sydafrika, så den mest anmärkningsvärda aspekten av Thailand är frånvaron av brott. Vi kan gå var som helst även runt bakgatorna på natten och känner inget hot. Jag lämnade mina nycklar i vår skoter i tre timmar på gatan och ingen rörde den. Min mobiltelefon låg på en solstol i en timme och den fanns kvar när jag kan backa. Det thailändska folket är så vänliga och ödmjuka att det har varit ett absolut nöje att besöka. Strändernas och naturens skönhet är fantastisk och maten är att dö för. Thailand är en av de få platserna i världen som är överkomliga för sydafrikaner, vad ska man inte älska?
Vi kommer tillbaka!!
-=-=-=-=-=-=-=-=-
Jackson T-Jag är mer tålmodig när jag går i Thailand.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

-=-=-=-=-=-=-=-

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/