Tigerkadaver hittades i thailändsk nationalpark

Foto: ประชาสัมพันธ์ กรม อุทยาน แห่ง ชาติ สัตว์ ป่า และ พันธุ์ พืช พืช พืช พืช พืช พืช พืช พืช

Nationellt —

En femårig tiger vid namn "Vichit" hittades död av thailändska rangers i Kamphaeng Phet-provinsens Mae Wong National Park.

Kadavret hittades nära en bäck den 9 januari med spår av djurhuggtänder på halsen och kroppen och klor runt kroppen, enligt Rungroj Asavakultarin, chefen för Nakhon Sawans regionkontor 12 för skyddade områden.

Tigern rapporterades ha förirrat sig från sitt livsmiljö i Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary innan de thailändska rangers hittade den död nära en bäck.

Den 11 januari efter undersökningen av kroppen avslöjade veterinär Pimchanok Songmongkol att tigern var hane och vägde runt 100 kilo. Hon sa att den hade varit död i ungefär tre dagar och att dess död förmodligen inte orsakades av människor utan snarare av andra djur som slogs med den över territorium. Hon uppgav också att många manliga tigrar bor i Mae Wong National Park.

Tigern Vichit föddes i Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary för fem år sedan och flyttade till Mae Wong National Park i februari förra året. Dess ben skulle bevaras för framtida forskning, men dess hud och kött skulle förbrännas enligt riktlinjerna från Department of National Parks.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.