Rysk familj påstås övergiven av turbåt på Koh Sak, räddad av turistpolisen

Pattaya, Thailand-

En familj på sex personer från Ryssland avlöstes i natt strax utanför Pattayas kust efter att turistpolisen hjälpte till att rädda dem. Familjen hade enligt uppgift blivit övergiven av ett turbåtsföretag.

Händelsen inträffade på Koh Sak, en liten hästskoformad ö 600 meter från Koh Larn, populär för simning och dykning och för att se handavtryck av kändisar som har besökt den lilla ön som Neil Armstrong, hertigen av Edinburgh, tidigare amerikanska presidenter och mer.

Ön är endast tillgänglig med motorbåt och har bara en handfull permanenta thailändska invånare, som fungerar som skötare av ön. Det finns inget boende på Koh Sak och besökare måste lämna innan natten faller.

Enligt den ryska familjen, vars fullständiga namn inte angavs, hyrde de en motorbåt som endast identifierades med en pokemon-symbol, Pikachu, för att besöka ön från 11:00 till 5:00 igår, den 15 januari 2023.

Motorbåtsoperatören återvände dock inte till den överenskomna mötesplatsen vid 5-tiden och svarade inte på upprepade telefonsamtal, enligt familjen. Solen gick ner och mörkret omslöt den nästan obebodda ön, vilket skrämmer familjen som nu sitter fast på en lokal strand.

Som tur var upptäckte en vårdare på ön familjen och ringde turistpolisen. Till en början skrämde vaktmästaren familjen eftersom han inte pratade ett ord engelska eller ryska och familjen inte talade thailändska.

Runt 8 anlände Pol.Lt.Col.Pichaya Kheawpluang till ön via båt med turistpolis och sjölivräddare och hjälpte den lättade familjen tillbaka till Pattaya. Enligt Pichaya var detta en incident som skadade turismen i Pattaya allvarligt och tjänstemän skulle identifiera motorbåtsoperatören och kalla dem för eventuella rättsliga åtal idag, den 00 januari 16.

Överstelöjtnant Pichaya tillade att detta inte var en oöverträffad incident utan normalt bara hände på Koh Larn, om än sällan, där det finns andra motorbåtar och övernattning, vilket inte gjorde det till ett lika kritiskt problem som på Koh Sak.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/