Global turism kommer att återgå till nivåerna före Covid 2023, säger UNWTO

FOTO: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย

Nationellt —

FN:s världsturismorganisation (UNWTO) har rapporterat en starkare återhämtning än väntat för den globala turismekonomin och förutspådde att den globala turismen kommer att återhämta sig till nivåer före pandemi 2023.

Runt 917 miljoner turister, eller dubbelt så mycket från 2021, reste internationellt men detta var fortfarande 63 % av nivån före pandemin 2019, enligt uppgifter från UNWTO. Icke desto mindre var globala internationella turistankomster på väg att nå 80-95 % av nivån före covid 2023, sade Zurab Pololikashvili, generalsekreterare för UNWTO, med hänvisning till undertryckta krav på att resa i Asien och Stillahavsområdet, särskilt från Kina.

Kinas återöppning skulle spela en betydande roll för turismens återhämtning i Asien, medan en starkare US-dollar skulle gynna många turistdestinationer världen över, särskilt i Europa på grund av eurons relativa svaghet jämfört med dollarn.

Frånvaron av kinesiska turister på grund av Zero-Covid-policyn hade dragit ner den globala turistmarknaden och påverkat många asiatiska länder, inklusive Thailand. Men nu med politiken praktiskt taget borta förväntades kinesiska turistankomster avlasta ekonomin i Asien, men de berodde fortfarande på kostnaden för flygresor, visumregler och Covid-19-relaterade restriktioner i vissa länder som Indien, Japan eller Syd. Korea.

Europa var fortfarande det populäraste resmålet i världen under det senaste året, med 585 miljoner turistankomster, nästan 80 % av nivån före utbrottet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.