Peck Palitchoke går med i UNICEF för att tillhandahålla en Magic Box till barn i nöd i Thailand

Bangkok, 19 januari 2023 - Vännen till UNICEF Peck Palitchoke Ayanaputra ansluter sig återigen till UNICEF Thailand för att mobilisera offentligt stöd för att ge barn i nöd en magisk låda, en praktisk uppsättning läromedel för att hjälpa barns fysiska och kognitiva utveckling. 

"De första åren är de mest kritiska åren i ett barns liv, och vi måste göra allt vi kan för att se till att barnen äter bra, spelar hårt och lever i en kärleksfull och engagerande miljö som hjälper till att stimulera deras optimala utveckling", säger Peck Palitchoke Ayanaputra, vän till UNICEF. "Tråkigt nog saknar miljoner barn i Thailand fortfarande grundläggande läromedel och det stöd de behöver för att nå sin fulla potential", fortsatte han.

I Thailand har 66 procent av barn under fem år, eller cirka 2.8 miljoner barn, mindre än tre böcker hemma, medan 20 procent av dem, eller cirka 860,000 2019, knappt har några leksaker alls, enligt 34 Multiple Indicators Cluster Undersökning utförd av det nationella statistikkontoret och med stöd av UNICEF. Dessutom är det bara XNUMX procent av fäderna som ägnar sig åt aktiviteter med sina barn i hemmet.

UNICEFs magisk låda innehåller böcker, leksaker, läromedel och praktiska riktlinjer för föräldrar för att öka barns utveckling genom enkla aktiviteter och spel som familjer kan spela hemma. I år planerar UNICEF att dela ut 7,000 XNUMX Magiska lådor till de mest utsatta barnen över hela Thailand, inklusive till utvecklingscentra för tidig barndom i 23 provinser, för att säkerställa att varje barn får en rättvis start i livet.

"Var och en av dessa rutor kan hjälpa barn att fortsätta sin inlärning medan de är hemma, under en vanlig dag hemma eller i svåra tider utan motstycke, som under covid-19-pandemin när utvecklingscentra för tidig barndom var stängda," sa Peck Palitchoke Ayanaputra uppmanar den thailändska allmänheten att gå samman för att stödja de mest utsatta barnen.

"Snälla gå med mig och UNICEF och bli månadsgivare eller ge en engångsdonation för denna Magic Box-kampanj så att barn över hela landet, särskilt de mest missgynnade, kan lära sig och utvecklas så gott de kan, när och var de än är. .”

Se Pecks vädjan om stöd på Magic Boxes på: https://www.youtube.com/watch?v=FyUHgKim1Uw

För att donera 100 baht till en magisk låda, sms:a M9 till 4712225

För mer information, besök www.unicef.or.th/play

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/