Sällsynta molniga leoparder, indokinesiska tigrar och gaurs som finns i Thailands Sri Sawat-skog

FOTO: Thairath Online

Nationellt —

Många sällsynta vilda djur, inklusive molniga leoparder, indonesisk-kinesiska tigrar och gaurs, har hittats gå runt en thailändsk skog i Sri Sawat-distriktet i Kanchanaburi-provinsen.

Dessa majestätiska arter fångades struttande i skogen av kamerafällor som användes för vinterträdgårdsarbete av Department of National Parks, Wildlife, and Plant Conservation (DNP).

Fler och fler sällsynta vilda djur har upptäckts i Sri Sawat-skogen, efter att omkring 219,000 11,660 rai, eller XNUMX XNUMX hektar av skogen förklarats som en icke-jaktzon.

Den icke-jaktade zonen är skyddad av Wildlife Conservation and Protection Act, som medför stränga straff för att förhindra intrång, tjuvjakt och växtinsamling.

Sri Sawat-skogen är en fristad för vilda djur, belägen nära flera skyddade områden, inklusive Chaloem Rattanakosin nationalpark i öster, Salakpra Wildlife Sanctuary i sydost och Khuean Srinagarindra nationalpark i väster.

Chefen för Sri Sawat Forest Control Unit, Prawut Prempree, sa att skogen till en början togs om hand av finansdepartementet, men nu står under militärens överinseende.

Han tillade att ytterligare tre områden som gränsar till Sri Sawat-skogen snart skulle förklaras som icke-jaktzoner för att bevara mer vilda djur och underlätta djurvandring från Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary i Uthai Thani och Tak.

FOTO: Thairath Online
FOTO: Thairath Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.