Thailändsk hälsominister går samman med Storbritannien för att utveckla genomiska tester för att bättre diagnostisera cancer

FOTO: Khaosod

Nationellt —

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul, som representant för Thailand, undertecknade ett samförståndsavtal med Storbritanniens biträdande minister för hälsa och socialvård för att utveckla genomiska tester för att diagnostisera sjukdomar mer exakt.

Undertecknandet ägde rum i går, den 19 januari, i London, Storbritannien, sade vice regeringens talesperson Traisulee Traisoranakul.

Anutin undertecknade ett samförståndsavtal med Lord Nick Markham CBE för att bygga ett partnerskap mellan Health Systems Research Institute i Thailand och ministeriet för folkhälsa och socialvård i Storbritannien och Nordirland för att undersöka bättre diagnostiska tester som är mer exakta och specifikt för cancer och infektionssjukdomar, med hjälp av genomikteknik.

Genomiska tester kan hjälpa till att diagnostisera svåra sjukdomar som cancer. Genomik är studiet av en organisms hela genetiska sammansättning, inklusive alla dess DNA-sekvenser. Genom att analysera en individs genom kan forskare identifiera genetiska variationer som kan vara associerade med en viss sjukdom, vilket leder till en exakt diagnos.

Genom detta samarbete kommer Thailand och Storbritannien att utbyta data, kunskap, teknologier och experter för att utveckla ett nytt genetiskt test som kan hjälpa Thailand att nå sitt mål att bli ett av världens medicinska nav, sa Traisulee.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.