Firar kinesiskt nyår 2023 och 48 år av vänskap mellan Thailand och Kina

PRESSMEDDELANDE:

Thailändska och kinesiska tjänstemän på hög nivå, tillsammans med kändisar i Hongkong, förlängde sina hälsningar och lyckönskningar vid Thailands största kinesiska nyårsfirande på Bangkoks Yaowarat Road.

Bangkok, 23 januari 2023 – För att fortsätta en årlig tradition av att förlänga kinesiska nyårshälsningar till folket i Thailand och Kina såväl som världen över, samlades thailändska och kinesiska tjänstemän på hög nivå på söndagen för att önska hälsa, rikedom och välstånd till alla under årets år. Kanin.

Denna speciella händelse ägde rum på det kinesiska nyåret den 22 januari 2023, vid firandet av det kinesiska nyåret 2023 i Chinatown på Yaowarat Road i Bangkok – det största kinesiska nyårsfirandet i Thailand.

En höjdpunkt under evenemanget var en inspelad video där HKH Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn uttryckte sina lyckönskningar med anledning av det kinesiska nyåret och för det kommande året.

Ledande för hälsningar och önskeceremonin var HE Herr Phiphat Ratchakitprakarn, Thailands minister för turism och sport, och HE Herr Yang Xin, Charge d'Affaires vid Folkrepubliken Kinas ambassad i Thailand.

Mr Phiphat "Det här kinesiska nyåret, när vi firar denna mest glädjefyllda festival, hedrar vi också 48 år av diplomatiska förbindelser mellan Thailand och Kina - ett betydelsefullt tillfälle i sig. Dessutom har Thailand nu helt återöppnat för internationell turism, och med allt detta i åtanke önskar jag mina varmaste och uppriktigaste kinesiska nyårsönskningar till alla.”

Herr Yang Xin tillade att "Varje år arrangerar Thailand ett av de största kinesiska nyårsfirandet utanför Kina, och det är ett underbart tillfälle då våra två länder möts i en anda av pågående vänskap och samarbete."

Närvarade också vid ceremonin Mr Chadchart Sittipunt, guvernör i Bangkok; Herr Yuthasak Supasorn, guvernör för Thailands turistmyndighet (TAT); och Mr Thapana Sirivadhanabhakdi, ordförande i Yaowarats organisationskommitté för kinesiska nyåret 2023; tillsammans med ledande personer och företrädare för den offentliga och privata sektorn.

Efter hälsningarna och lyckönskningarna ägde den officiella öppningsceremonin av firandet av Chinatown kinesiska nyåret 2023 rum, med kulturföreställningar, drakdanser och en konsert.

Detta såg också de två Hong Kong-kändisarna Michelle Yim och Simon Yam Tat Wah samt Hongkong känd influencer, Herr Roger Wu gå med i festligheterna och förlänga sina kinesiska nyårshälsningar.

Tillsammans med firandet i Bangkok stöder TAT även firandet av det kinesiska nyåret på andra destinationer runt om i Thailand och stöds av Kinas kultur- och turismministerium och Folkrepubliken Kinas ambassad i Thailand – båda i närvaro av högnivåtjänstemän och kulturföreställningar från Kina.

För en komplett lista över TAT-stödda kinesiska nyårsfirande 2023 på destinationer över hela landet, besök: www.tatnews.org/2023/01/join-in-the-festive-fun-of-chinese-new-year-2023-around-thailand/.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.