USA lanserar SERVIR-Sydostasien, ett USAID-NASA-initiativ för att bekämpa klimatförändringar

PRESSMEDDELANDE:

Idag lanserade USA:s ambassadör i Thailand Robert F. Godec och Dr. Karen M. St. Germain, divisionsdirektör för geovetenskap vid National Aeronautics and Space Administration (NASA), programmet SERVIR-Sydostasien – ett samarbete mellan USA Agency for International Development (USAID) och NASA – för att hjälpa samhällen över hela Sydostasien att anpassa sig till regionala och gränsöverskridande klimatfrågor och mildra effekterna av klimatförändringar.

"Det här nya programmet utökar SERVIRs geografiska fokus i Sydostasien och fördjupar vårt engagemang med regionala institutioner för att påskynda klimatmotståndskraften", säger ambassadör Godec. "SERVIR-Sydostasien kommer att gå långt för att säkerställa att samhällen och företag i hela Thailand och i hela ASEAN inte bara är motståndskraftiga mot effekterna av klimatförändringar, utan blomstra trots dessa utmaningar."

SERVIR-Sydostasien är en av fem globala nav under SERVIR. Programmet bygger på framgångarna för SERVIR-Mekong när det gäller att använda allmänt tillgänglig satellitteknik för att stödja regionala institutioner, regeringar och samhällen när de tar itu med klimatrelaterade utmaningar, inklusive katastrofberedskap och insatser, livsmedelssäkerhet, vattenresurser och markförvaltning och luft. förorening. Från 2014 till 2022 utvecklade SERVIR-Mekong 21 verktyg för beslutsstöd, utbildade över 1,500 500,000 personer, mobiliserade 250 XNUMX USD i ytterligare investeringar och påverkade antagandet av fyra policyer för att säkerställa att de XNUMX miljoner invånarna i Nedre Mekong-regionen är bättre förberedda att svara på effekterna av klimatförändringarna.

Vid evenemanget engagerade ambassadör Godec och Dr. St. Germain tillsammans med Hans Guttman, verkställande direktör för Asian Disaster Preparedness Center (ADPC), även gymnasieelever från närliggande samhällen för att öka medvetenheten om vetenskap, teknik, teknik och matematiska möjligheter (STEM) och användningen av rymdteknik bland ungdomar och andra underrepresenterade grupper. Evenemanget, som hölls på Space Inspirium – Thailands första rymdmuseum och en del av Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) – inkluderade en rundtur i en SERVIR-Mekong-utställning.

ADPC, i partnerskap med viktiga regionala organisationer som Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) och Mekong River Commission, implementerar SERVIR-Sydostasien, som främjar den amerikanska regeringens engagemang för ett anslutet, motståndskraftigt och hållbart Indo-Stillahavsområdet.

Om USAID
United States Agency for International Development (USAID) är världens främsta internationella utvecklingsbyrå och en katalytisk aktör som driver utvecklingsresultat. USAID:s arbete främjar USA:s nationella säkerhet och ekonomiskt välstånd, visar amerikansk generositet och främjar en väg till mottagarens självtillit och motståndskraft. Besök www.usaid.gov/asia-regional eller @USAIDAsia på Facebook och Twitter för mer information.

Om NASA
National Aeronautics and Space Administration är USA:s civila rymdprogram och världsledande inom rymdutforskning. Byrån har en mångsidig arbetsstyrka av tjänstemän, amerikanska entreprenörer, akademi och internationella och kommersiella partners för att utforska, upptäcka och utöka kunskapen till gagn för mänskligheten. NASA studerar jorden, inklusive dess klimat, vår sol och vårt solsystem och vidare. Byrån utvecklar och finansierar rymdteknik och delar med sig av vad den lär sig så att dess information kan göra livet bättre för människor över hela världen. Läs mer på nasa.gov.

För mer information, vänligen kontakta:

Kwanta Norkum
Utvecklings- och kommunikationsspecialist
USAIDs regionala utvecklingsuppdrag för Asien (USAID/RDMA)
E-post: Knorkum@usaid.gov
Mobil: +66.2.257.3159, +66.81.750.1901

Ankit Joshi
Ledare för kommunikation och public affairs
SERVIR-Sydostasien
Asian Disaster Preparedness Center
E-post: ankit@adpc.net
Mobile: +66.928.190.244

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.