Vad du ska göra om du har en tvist i Thailand med en annan person, organisation eller företag

Här på The Pattaya News får vi ofta e-post och meddelanden som ber oss att engagera oss eller undersöka ofta komplexa tvister mellan individer, företag eller till och med statliga organisationer och brottsbekämpande myndigheter.

Dessa berättelser är ofta svåra att köra och publicera i Thailand, delvis på grund av Thailands extremt stränga förtalslagar som gör rapportering i stil med namn och skam, vanlig i västvärlden, nästan omöjlig att göra i Thailand. Till skillnad från många västländer är pressen inte undantagen från dessa lagar. Dessutom är vi ett litet nyhetsföretag och har inte resurser eller personal för att på ett korrekt sätt engagera oss i omfattande tvister och undersökande journalistik.

Som sagt, det finns några bra alternativ som kan tas i tvister som dessa. Vi KAN köra berättelser om tvister men det kräver ordentligt rättsliga åtgärder som ska vidtas eller lämpliga myndigheter och organisationer kontaktas och göra uttalanden om situationen. Det kräver nästan alltid en advokat som talar för din räkning.

Om ärendet är brottsligt är det viktigt att en polisanmälan görs förr än senare. Nej, polisen kan välja att inte engagera sig eller utreda, men att ha ett register över försöket att involvera dem är avgörande.

Thailand har en mängd olika organisationer som hjälper till med problem, men deras byråkratiska karaktär kan göra dem skrämmande för många utlänningar. Att ha en advokat eller juridisk konsultation är helt avgörande här, särskilt för att eventuellt undvika att bli stämd för förtal eller förtal själv. Gå inte i fällan att komma med anklagelser eller namn och skämma ut den andra parten online eller offentligt. Även om påståendena du gör är helt sanna, kan detta motverka dig och lämna dig öppen för rättstvister.

Vi arbetar med och föreslår Isaan Advokater för dina juridiska behov och eventuella tvister som kan ha eskalerat eller eskalerar till en laglig nivå i Thailand. Åtminstone kan de lyssna på vad just din tvist eller fråga är och ge ärliga råd om vad nästa steg bör vara. Vi kan inte nog betona hur viktigt att involvera en advokat i en tvist är här, särskilt som domstolssystemet i Thailand skiljer sig väsentligt från västerländska rättssystem många läsare är vana vid.

Klicka eller tryck här för att lära dig mer om Isaan Advokater och besöka dem. De är tillgängliga för konsultationer över hela Thailand, inte bara i Pattaya. Låt inte din situation fortsätta att orsaka dig onödig stress och problem, nå ut idag!

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/