Första Songkran på fyra år i Pattaya ser ut att bli ett stort evenemang med konserter, festivaler, fester och ja, vattenstrider

Pattaya, Thailand-

Den första fullständiga Songkran på FYRA år ser ut att bli en stor händelse i Pattaya, Thailand när fler evenemang, festivaler, konserter och fester tillkännages.

Naturligtvis kommer detta att vara polariserande och splittrande för många läsare, eftersom även om evenemanget är populärt bland turister tenderar det att fruktas och föraktas av många ex-pats, som före covid-19 ofta suttit i en vecka eller till och med flydde staden för att undvika vattengalenskapen.

Songkran avbröts dock helt i Thailand 2020 och 2021 på grund av covid-19-pandemi. År 2022 var endast traditionella religiösa evenemang tillåtna och "roliga" evenemang, som de världsberömda vattenstriderna, förbjöds. Den senaste fullständiga Songkran var för fyra år sedan, 2019. Så, hur är det med 2023, blir det ännu en traditionell och konservativ Songkran?

Rolling Loud Thailand kommer till Pattaya under Songkran också och tillkännagav sin fullständiga lineup inklusive världsberömda rap- och hiphopartister som Cardi B, Chris Brown, Rick Ross, Travis Scott, Fat Joe, Lil Pump och dussintals andra både regionala och internationell tidigare idag, den 28 januari. Evenemanget kommer säkerligen att driva många yngre hiphop- och rapfans till Pattaya för utan tvekan den starkaste lineupen av artister på en musikkonsertfestival någonsin i Pattaya-området.

Utöver Rolling Loud har Pattaya börjat planera sin egen Wan Lai, eller Songkran Day, som som tidigare nämnt ser hundratusentals besökare till Pattaya för ett av de vildaste och blötaste firandet i Thailand och ser hela staden i princip festa i april 19:e.

Och naturligtvis kommer nästan alla barer, gallerior och klubbar i Pattaya också att planera stora fester och evenemang för Songkran. För dem som älskar festivalen bör det bli en händelserik och hektisk april. För våra läsare och lokala invånare som inte är fans kan det vara dags att planera en kort semester utanför stan under Songkran-veckan.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/