Brand orsakad av avfallsbränning förstör snåret utanför Pattaya

Chonburi —

En brand som antas ha orsakats av avfallsbränning förstörde ett snår i Chonburi utanför Pattaya.

En brand utbröt på en övergiven motocrossbana i Huay Yai-distriktet i Banglamung-distriktet klockan 11:30 lördagen den 28 januari.

Sju brandbilar ryckte ut till platsen. I närheten kom byborna ut för att titta på händelsen, medan brandmän försökte begränsa branden.

Branden spred sig till en hög med gamla, kasserade ledningar som hade placerats där efter att de tagits bort från elstolpar av myndigheterna. Efter en timme var branden släckt.

Herr Kanchit Wowan, 51, en lokal invånare, berättade för The Pattaya News att brandorsaken inte var gamla kablar, utan snarare någon som hade bränt sopor i närheten och sedan lämnat. Han och andra bybor försökte redan släcka elden själva men misslyckades.

Myndigheterna undersöker platsen för att hitta den exakta orsaken till händelsen.

TPN media noterar att illegal eldning av avfall och grödor är en viktig orsak till luftföroreningar som årligen runt januari och februari orsakar smog och dis över Pattaya-området. Trots många och regelbundna klagomål och löften från thailändska myndigheter om att lösa problemet, fortsätter bränningen och smogen varje år.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.