Pattaya Cricket Club inleder sin Bangkok Cricket League-säsong med en seger på 20 poäng över Superboys CC

 PCC spelade sin första BCL-match mot nyuppflyttade Superboys CC en solig och blåsig eftermiddag på Horse Shoe Point den 29 januari 2023. PCC gjorde stora framsteg under de första 18 oversna, varefter Superboys tog wickets och körhastigheten avtog, men PCC klarade av 218 för 7. 

Superboys svarade med enastående 102 från Irfan Shaukat, men runraten var inte riktigt tillräckligt och PCC tog också wickets. Superboys kom till kort på 198 för 7 och missade precis en bonuspoäng. Ännu en gång kunde PCC inte ställa upp sitt A Team eftersom Ryan Driver, Tom Fogden och Habby Singh var otillgänglig, även om Jainsh Parikh och Chris Lindop återvände för att hjälpa till med bowlingen, det fanns några ganska eländiga figurer och för många breder.

   Wezley Masterton och Harsh Bhamuvani gjorde toss med Dave Samways och Clive Rogerson, domarna, med Harsh som vann och bestämde sig för att bowla först. PCC:s tunga slagare, Wez och Luke Stokes, tog fältet för att möta bowlingen av Harsh och Irfan. Som vanligt gick Wez till attack och slog till, med 4:or och 6:or som flödade och run raten 11 per over. Luke, skulle inte bli överträffad och slog Irfans pacierbollar för 18 i en över. Wez tappades i den 3:e overen och hans lycka tog slut när en smart bowlingbyte förde Walter Persauds spinn till wicket. 

Wez fick en invändig kant och kastades för 31 från 17 bollar. 51 för 1. Luke, som alltid, spelade ett mer mätt spel, fortsatte att attackera Superboy bowlers med Jainish Parikh för sällskap, även om Luke hade lite tur när han tappades med en poäng på 71. 100 uppnåddes i 12:anth över och löpningarna fortsatte att komma. Harsh fick genombrottet i 15th över, strax före drinken, när Luke missade linjen och tappade sin stump. Bowlade för utmärkta 64 från 44 bollar, inklusive 6 4:or och 4 6:or, 121 för 2. 

Efter drinkar gick Trevor Moolman med i striden och tvingade omedelbart att dra tillbaka Dr. Mustapha som krossades för 20 i en över. Både Jainish och Trevor gjorde bra ifrån sig med nästan 10 per over, när Walter, som gjorde sitt listiga bästa genom att variera linje, längd och tempo, lurade Jainish med en långsammare boll. Upp gick det och ner kom det i händerna på Dr Mustaph. Ut för 36 och 176 för 3 från 18 overs. Det såg ut som att en poäng på 230 var möjlig, men sedan bromsades det. 

Den unga debutanten, Tiger Khunmuang, kastades för en anka av Mohak Pugars första boll men han lyckades komma på mål. Steve Christie (Crunch) gav lite erfarenhet vid vecket tills Trevor var LBW till en full kast från Mohak. 185 för 5 från 21 overs. Irfan togs tillbaka in i attacken och Crunch hade lite tur när han släpptes vid den långa gränsen, men det var Irfan som hade omedelbar framgång när Crunch fångades av Ashinuad Marayan för 7. 198 för 6. Simon Philbrook hade också lite tur när han släpptes av samma fältspelare som Crunch, men han blev den sista wicket som föll när han felaktigt trodde att hans ben var 30 år yngre och han gav sig ut på en självmordsrunda. Spring ut av en gård för 6 av bowlaren, Irfan. 

Detta gjorde att Andy Emery och Ian Liddel (Reds) gjorde 16 av de 2 sista oversna och avslutade inningen på 218 för 7. De bästa bowlingsiffrorna var Mohak med 5 över 33 för 2, medan sämst var Hash med 5 över 1 för 53.

   Superboys började sin löpjakt med Harsh och Irfan vid vecken mot Chris Lindop och Tiger. Båda slagmännen kom in i svängen men bowlarna kämpade för att hitta sin linje, särskilt unga Tiger som kanske koncentrerade sig för mycket på tempo och inte tillräckligt på linje och längd.

Allt på mittstumpen till Irfan blev träffat för en gräns mellan Long-off och Mid-wicket (hans enda skott egentligen) och stadiga framsteg gjordes, men inte riktigt lika snabbt som PCC. Crunch lyckades bromsa löphastigheten med lite snygg bowling och han var den första att slå till för PCC. Han fick Harsh att slå en hög boll till Long-on, rakt ner i Lukes strupe för 22 och 71 för 1 från 10 overs. Ashutosh höll bara i 2 bollar innan han kastades av Crunch för en anka och 71 för 2. 

Irfan fortsatte att slå alla PCC-bowlare utom Crunch, och även om han fick tillfälligt stöd från Ashinuad var det inte tillräckligt. Ashinaud kördes ut av Wez från sin egen bowling för 24 med en poäng på 135. Vid drinkpausen var Superboys bara 15 runs efter, men Irfan kunde inte göra allt och hade turen att överleva sent när Reds inte kunde hänga på en boll. Adnan tog vecket och gjorde ett snabbt bidrag med 13 från 15 bollar innan han föll till ett bowlingbyte. Chris Lindops första boll inducerade honom till ett stort skott till gränsen men han föll i säkra händer på Luke. 160 från 5 på 21st över och Superboys var seriöst bakom kurvan med bara 4 overs kvar. Ännu en bowlingbyte gav Andy Emery, vars utsida utanför stubblinjen gjorde för Irfan, som fick en tjock kant och skickade bollen direkt till Trevor vid kort 3rd man och Irfan föll för en magnifik 102.

Det var lite vadd kvar efter det och wickets föll i snabb följd i de sista 3 oversna. Walter försökte uppbåda lite motstånd men utan resultat. Dr. Mustafa kördes ut för 7 av Andy och Eashan blev väl fångad av Jainish på Deep-cover-gränsen för 1. Detta lämnade Walter på 5 och Joshua på 1 när de 25 oversna gick ut. Superboys slutade på 198 för 7 och PCC vann med 20 runs. Deras 4 tappade fångster kostade dem dyrt, medan PCC bara tappade 1.

Crunch var valet av PCC bowlers med 5 overs, 2 för 8 och Wez var kostsamma 5 overs, 54 för 0. Man of the Match-utmärkelsen gavs till Irfan för enastående 102.   

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/