Thailand förutspår 30 miljoner utländska turister 2023

Nationellt —

Thailands turistindustriråd förutspådde att se mer än 30 miljoner turister resa till Thailand under 2023 och pumpa in 3 biljoner baht i landets ekonomiska cirkulation.

Chamnan Srisawat, rådets ordförande, sade tisdagen den 31 januari att Thailands turism var på en uppåtgående trend och återhämtade sig snabbt. Han förväntade sig att mer än 30 miljoner internationella turister, som höll på att minska gapet till nivån före utbrottet på 40 miljoner 2019, skulle besöka landet 2023.

Den utmanande frågan nu var att stärka den privata sektorn som drabbats av pandemin. Chamnan sa att den privata sektorn fortfarande behövde stödjande finansiering, arbetskraft, kunskap och innovation för att välkomna turisternas återkomst under detta blomstrande år.

Ordföranden trodde att turistefterfrågan 2023 skulle fördubblas jämfört med förra året, och tillade att alla statliga myndigheter borde behandla denna fråga som om det var en nationell agenda.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.