Reader Mailbag: Högljudda fordon som kör på natten i Jomtien och Pattaya stör lokala invånare

En gång livliga vägar fulla av turister i Pattaya är nu spökstäder på natten

Till TPN-redaktörer,

TPN rapporterade buller från smällare på Jomtien Beach Road orsakat av illegal försäljning på Jomtien Beach fredagen den 28 januari 2023, och lokala invånare klagade framgångsrikt över det. Jag tycker att det var rätt av stadspolisen att ingripa.

Ännu mer nödvändig är övervakningen av huvudvägarna i Jomtien på grund av det konstanta oväsen, särskilt på natten, orsakat av förare av tunga motorcyklar och trimmade pickuper. De har roligt. Främst Thappraya Road, men även Jomtien 2nd Road och Thepprasit Road används som racerbanor.

Invånarna i de många bostadskomplexen längs dessa gator känner sig kraftigt störda under natten av ljudet från tjut och vrålande och medvetet orsakade feltändningar, särskilt på vintern, när de gärna lämnar fönster och balkongdörrar öppna på grund av den svalkande vinden. Var 15:e till 30:e minut väcks man ur sömnen av ett eller flera av dessa fordon.

Om Pattaya vill betraktas som en familjevänlig badort och turistdestination och även uppmuntrar pensionärer från hela världen att köpa eller hyra en lägenhet här, då bör myndigheterna se till att de får sin rätt till en ostörd nattsömn.

vänliga hälsningar

Dieter R.

Det föregående är en läsares åsikt, som är helt deras egen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/