Reader Mailbag: Bör strängare regler tillämpas för trafik längs Dongtan Beach?

Följande är ett mail från en av våra läsare skickat till The Pattaya News. Deras åsikter är helt deras egna.

I Jomtien, närmare bestämt Beach Road förbi Dongtan Beach och vidare till Pratamnak, har myndigheterna byggt/uppgraderat vägen med ljus och gjort allt trevligt för alla som gillar den här delen. 

Turisterna gillar vägen och många använder den för sin dagliga motionsresa och en del tar sina cyklar. Stränderna fylls av badande människor. Så vad är det för fel? 

Myndigheterna gick ut för en tid sedan och sa att de vill att Pattaya ska bli Thailands Miami och vägen utanför Dongtan Beach kallas av myndigheterna Billionare Road på grund av de stora, dyra bostäder som säljs. Men tillbaka till vägen. 

Efter klockan 10 blir det livligt här. Vägen är avstängd och folk som fortfarande är ute kan njuta av sin tur. Hur är det med dagtid? Ja, bilar och motorcyklar är fria att göra så mycket ljud som möjligt. Vissa kör långsamt och andra kör iväg. Men från Heritage Hotel Beach-utgången är det över. Bilar ska parkeras som andra platser längs vägen och andra kör på sin nöjesresa från båda hållen utan att stanna. 

Det är bilar som backar och vänder och fotgängare måste hoppa iväg för att undvika att bli överkörda. Det finns inget utrymme för dem. Jag har själv pratat med polisen och de sa att vägen skulle vara enkelriktad, men inte säker på om de vet något alls eftersom det inte har hänt något. 

Om myndigheterna vill att folk ska njuta av dagen längs stränderna, ska människor som bara vill se inte få köra den här vägen som genomfartstrafik. 

Så snälla – jag uppmuntrar myndigheterna att överväga – kom och se själv om förändringar kan göras innan någon blir nerkörd.

Med vänlig hälsning, en Jomtien Resident

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/