UPPDATERING: Pattayas restaurangägare ber om ursäkt för intrång på Na Jomtien Beach

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Chefen för restaurangen Lung Sawai bad Pattayas tjänstemän och invånare om ursäkt för att de satte stolar och bord på Na Jomtien Baech lördagen den 4 februari.

Först vår tidigare historia:

Pattaya-invånare och nätanvändare blev förskräckta efter att en berömd restaurang belägen på stranden enligt uppgift satte stolar och bord på Na Jomtien Beach för att ta emot kunder.

Nu till vår uppdatering:

Pattaya-tjänstemän ledda av Rapeepan Rattanaliam, chef för Na Jomtien Municipality Office, besökte den berörda restaurangen som ligger bredvid Na Jomtien Beach för att prata med restaurangchefen om restaurangens påstådda intrång på stranden, som endast är begränsad till allmänt bruk.

Chefen, Mr. Nachanok Suraiphet, sa söndagen den 5 februari att händelsen inträffade i lördags, och det överraskade honom att den hade fått så mycket uppmärksamhet från allmänheten på Facebook.

Han förklarade att vid den tiden drog tidvattnet tillbaka till den punkt där stranden blev helt torr, vilket aldrig hade hänt tidigare. När han såg det bestämde han sig och hans vänner för att ställa upp några stolar på stranden bara för att dricka och umgås sinsemellan.

Nachanok fortsatte dock med att säga att hans restaurang av en slump hade många kunder som kom från den nordöstra regionen (Isan) utan havsutsikt för tillfället, så han bestämde sig för att sätta fler stolar på stranden och sa åt dessa kunder att sitta där bara för att behaga dem.

Kunderna åt på stranden från 6 till cirka 9 på lördagen, sade chefen och tillade att han uppriktigt tyckte synd om att han satte stolar på stranden och att han var villig att ta allt ansvar.

Samtidigt sa Na Jomtien kommunchef Rapeepan till lokala medier att det var oklart vilken statlig myndighet som var ansvarig för att ta hand om det berörda området eftersom det vanligtvis låg under vatten.

Hon skulle senare kalla till ett möte med relevanta myndigheter för att identifiera den byrå som ansvarar för att sköta stranden.

Chefen instruerade också restaurangoperatören att inte göra intrång på stranden igen, även om hon inte utövade några rättsliga åtgärder mot dem.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.