Gästernas åsikter: Vapingförbudet i Thailand måste ändras!

  Den senaste historien om att den taiwanesiska skådespelerskan Charlene An utpressades på pengar och stämplades som brottsling för att ha en vape är chockerande, men det kommer inte som någon överraskning för tusentals thailändare och turister som har blivit ombedda om mutor och hotats med fängelse, allt för att de bära en anordning som hjälper dem att minska skadorna orsakade av att röka konventionella cigaretter.

Många länder uppmärksammar nu denna fråga, inte bara för att avskräcka potentiella besökare utan också för att vapers runt om i världen är chockade över den thailändska regeringens beslut att förbjuda produkter i strid med internationella tillvägagångssätt.

Varför ska våra medborgare och gäster kriminaliseras bara för att regeringen inte har viljan eller makten att lagstifta om dessa enheter som hundratals länder runt om i världen har gjort?

När det gäller Charlene An har denna episod potential att göra miljontals baht i skada på en turistindustri som desperat försöker återhämta sig från Covid-19-pandemin. Vill vi verkligen att Thailands nya turismslogan ska vara "Besök Thailand, bli utpressad"?

Många thailändare rapporterar också att de måste betala små böter under bordet till polisen vid vissa tillfällen, medan de vid andra tillfällen kan använda sin vape fritt. Bristen på lagstiftning öppnar ett fönster för maktmissbruk. Faktum är att bristen på klarhet om lagen gör den också öppen för missbruk, eftersom vaping inte är olagligt – det är importen av elektroniska cigaretter som fortfarande är olaglig.

Detta resulterar bara i att handeln med e-cigaretter går under jorden, så det finns inga standarder för vad som kan säljas och vad som är farligt, och viktigare är att regeringen förlorar möjligheten att ta ut skatt på försäljning.

Vi gör inte bara landet mindre attraktivt för besökare och förlorar pengar på turism, utan möjligheten att samla in välbehövliga skatteintäkter förbises också.

Den thailändska regeringen har konsekvent uttalat att den vill främja nationen, förbättra ekonomin, bli av med korruption och se till befolkningens behov, men att förbjuda e-cigaretter tills sådana avskyvärda handlingar inträffar undergräver då regeringens löfte och nationens hopp. Är det det samhälle vi vill leva i? Det är dags att förbättra lagen genom att ändra den.

Asa Saligupta

ECST Thailand

Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen eller individer som är inblandade i detta gästutlåtande är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/