Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Kinesiska turnégrupper anländer, varning för romantiska bedrägerier och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 6 februari 2023, till söndagen den 12 februari 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

1. Folkhälsominister Anutin Charnvirakuls senaste exklusiva intervju med kinesisk media CCTV har visats mer än 490 miljoner gånger på cctvplus.com.

Efter att videon blev viral rapporterade kinesiska medier att Anutin nu är som en kändis i Kina. Hans roll i att välkomna den första gruppen kinesiska turister som reste till Thailand den 9 januari bidrog verkligen till hans popularitet i Kina.

2. Thailands turistmyndighet (TAT) i samarbete med den kinesiska ambassaden och Spring Airlines välkomnade de första kinesiska gruppturerna måndagen den 6 februari.

Den första gruppturen med 40 kinesiska turister avgick från Guangzhou, Kina och anlände till Don Mueang International Airport i Bangkok på en Spring Airlines flight nr 9C7419, efter tre år av hårda Covid-19-restriktioner i Kina.

3. Mer än 50,000 XNUMX turister deltog i Full Moon Party på Phangan Island.

Fullmånefesten kördes främst efter midnatt den 6 februarith och var på Rin Beach i Baan Tai. Rummen var fullbokade och restaurangerna var fulla av kunder.

4. 3,660 XNUMX thailändska soldater har satt nytt Guinness världsrekord efter att ha utfört den största Muay Thai Wai Kru-ceremonin som en del av regeringens försök att driva Muay Thai som landets unika mjuka makt.

Muay Thai är nu officiellt i Guinness rekordbok för att ha den största utomhussammankomsten och synkroniserade uppträdandet av Wai Kru-ceremonin.

5. Den thailändska kungliga polisen kom ut för att varna thailändare att inte falla offer för romantikbedrägerier efter att statistik visade att över 403 polisanmälningar i januari 2023 var relaterade till kärleksbedrägerier, vilket resulterade i betydande ekonomiska förluster för många offer på totalt över 190 miljoner baht.

När alla hjärtans dag närmar sig beslutade thailändska polisen att öka medvetenheten om romantikbedrägerier som fortfarande frodas i landet, där kvinnor i 40-årsåldern är de mest riktade, enligt statistik.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.