Pattaya-polisen återupptar trafikkontroller för att utbilda poliser och avskräcka brott

Pattaya —

Pattaya-polisen satte upp en trafikkontroll och genomförde scenarier för att testa polisernas hantering av situationen.

Kontrollpunkten sattes upp runt klockan 1 på morgonen idag, den 17 februari, vid en korsning bakom Phra Tamnak Hill, i Nongprues underdistrikt, Bang Lamung-distriktet.

Pol. Överste Thanapong Phothi, den nya chefen för Pattayas polisstation, var närvarande vid checkpointen.

Överste Thanapong berättade för The Pattaya News att han hade en grupp frivilliga rollspel som nyfikna tonåringar. Han sa sedan till gruppen att bombardera checkpointofficerarna med frågor som "Är checkpointen laglig?", "Har ni befogenhet att sätta upp den här checkpointen?" eller "Vem ger dig auktoriteten?".

Människor hade ofta dessa förfrågningar när de blev stoppade vid en kontrollpunkt, avslöjade överste Thanapong.

Enligt polischefen hanterade de flesta poliser de nyfikna tonåringarna väl och kunde svara korrekt på varje fråga.

Bortsett från detta var kontrollstationen också tänkt att minska olyckor och avskräcka brott, som rattfylleri.

Som svar på rädslan för polisutpressning mot turister, påpekade poliskaptenen att varje polis vid checkpointen bar "poliskameror" som registrerade polisernas interaktion med alla de stoppade.

Folk kunde vila bra eftersom bilderna i kamerorna skulle vara säkrade i en dator på polisstationen i minst 20 dagar för att förhindra polisens missförhållanden, sa polischefen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.