Påstådd sydkoreansk människohandlare greps i Patttaya för att ha lockat thailändska kvinnor till prostitution

FOTO: Komchadluek

Pattaya —

Polisen grep en koreansk man i en lyxig bostadsrätt i Pattaya anklagad för påstådd människohandel. Den misstänkte ska ha lockat flera thailändska kvinnor att arbeta på hans massagesalong i Bu San, Sydkorea där offren tvingades in i prostitution, säger polisen.

Den misstänkte identifierades endast av polisen som Mr. Cho, 49. Tisdagen den 21 februari slog Pattaya-polisen, beväpnad med en arresteringsorder, över den misstänkte i hans lyxiga lägenhet på Pattaya Third Road. Han anklagades för att ha lurat flera thailändska kvinnor till sexarbete på sin massagesalong i Sydkorea.

Polisen sa att Cho också var en av många olagliga agenter som lockade thailändska kvinnliga arbetssökande till sexarbete. Hans gripande drevs av klagomål från tre thailändska kvinnor som han påstås ha lurat för att arbeta för honom som prostituerade.

Kvinnorna blev lurade av en jobbannons på Facebook för en massageterapeut i Sydkorea, enligt polisen. Cho lovade offren att anställa dem som massagekonstnärer i hans salong men tvingade dem senare verbalt och fysiskt att sälja sina kroppar när de väl anlände till Sydkorea.

Cho ska ha slagit offren med en stekpanna, beslagtagit deras pass och hotat att döda dem om de vägrade arbeta, enligt polisen.

Händelsen ägde rum för länge sedan 2019, och offren räddades av sydkoreanska myndigheter. Kvinnorna lämnade senare in klagomål när de kom till Thailand.

Pattayapolisen sa att Cho var den enda kvarvarande misstänkta i detta nätverk som fortfarande var på fri fot. Han flydde från gripandet från Sydkorea till Thailand där han till slut greps i Pattaya på tisdagen.

Till en början skulle Cho ha erkänt anklagelserna om människohandel. Den misstänkte mannen sitter i polisens förvar vid presstid.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.