Finsk ex-pat hittades död i Sattahip med skuren hals, fru säger att han dog av självmord

FOTO: Thairath

Sattahip —

En 57-årig finländsk expat hittades död i sin säng med en avskuren hals och en huggkniv på bröstet. Hans thailändska fru berättade för polisen att mannen hade grubblat om självmord under en lång tid på grund av inhemska problem i hans hemland.

Offret hittades död tisdagsmorgonen den 28 februari. Han bodde tillsammans med sin thailändska fru, 49-åriga fru Aranya Srisaeng, i ett enplanshus i Bang Saray-distriktet i Sattahip-distriktet, Chonburi. Hans död rapporterades klockan 8.

Enligt polisen var den utlandsfinska endast klädd i ett par kalsonger. Han fick ett djupt skär i halsen, vilket skar av luftröret. En huggkniv hittades på hans bröst. Utlänningens fru var den första som såg kroppen, enligt henne. Hon grät och satt i rummet när myndigheterna och räddningsteamet anlände.

Enligt hennes uppgifter hade hon och hennes man levt tillsammans i fem år utan att registrera sitt äktenskap. Tidigare hade expaten återvänt och stannat i Finland ett par år. Mannen kom precis tillbaka för ungefär nio månader sedan och bestämde sig för att köpa ett hus.

Tisdagen den 28 februari 2023, enligt Aranya vid 6-tiden, vaknade mannen och hustrun gjorde kaffe och havremåltid åt honom. Mannen rökte sedan och tittade på TV som vanligt medan hans fru lämnade huset för att ta sin släkting till skolan.

Men när hon kom tillbaka låg hennes man redan död i sängen med en kniv på bröstet, uppgav Aranya. Hustrun hävdade att hennes utländska man hade pratat om att ta sitt liv flera gånger på grund av inhemska problem i hans hemland.

Fru Aranya förhörs fortfarande av Sattahip-polisen. Mannens kropp fördes till Police General Hospital i Bangkok för obduktion. Parets grannar ska ha berättat för polisen att de två ofta bråkade.

Den finske mannens namn undanhölls i avvaktan på ytterligare utredning och kontakt med hans ambassad.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.