Chonburi Business Sector uppmanar regeringen att utöka turismkampanjen för att öka inhemsk turism

FOTO: Tummen upp

Chonburi —

Chonburi Tourism Industry Council har uppmanat regeringen att förlänga turismstimulanskampanjen "Rao Tiew Duay Kan'" (Vi reser tillsammans) för att stödja inhemsk turism, med tanke på den förestående avgången för utländska turister som återvänder till sina hemländer.

Thanet Supornsahasrungsi, tillförordnad ordförande i rådet, avslöjade att den övergripande turismsituationen i Pattaya, som är Chonburis främsta turistdestination, har förbättrats med en genomsnittlig beläggning på 70-80 % på hotell, särskilt de som tar emot utländska turister från Europa och Ryssland, som har återgått till 100 % jämfört med nivåerna före Covid.

Ändå har cirka 30 % av hotellen, främst de små, ännu inte öppnat igen på grund av ekonomiska begränsningar och brist på arbetskraft, uppgav Thanet.

Under tiden, angående den pågående stimulanskampanjen för inhemsk turism kallad "Rao Tiew Duay Kan'" eller We Travel Together lanserad av den thailändska regeringen, sa Thanet att den har fått ett mycket positivt svar från allmänheten, vilket återspeglas i antalet tillgängliga rättigheter eller reserverade rättigheter. rum, som snabbt har gått från 560,000 134,300 rättigheter totalt till endast XNUMX XNUMX inom bara några dagar efter kampanjens lansering.

Den tillförordnade ordföranden bedömde att resterande rättigheter kommer att vara fullbokade inom de närmaste två dagarna.

Pattaya News noterar att Vi reser tillsammans Projektet är en populär stimulanskampanj för inhemsk turism som lanserats av den thailändska regeringen för att öka inrikesresor och stödja lokala turistföretag som drabbats av covid-19-pandemin.

Projektet erbjuder cirka 40 % rabatt på hotellrum, flyg och andra resekostnader, upp till ett maximalt värde av 3,000 30 baht per person och natt, för thailändska medborgare som reser till utsedda turistmål inom Thailand. Projektet är för närvarande i sin femte fas och kommer att pågå till den 2023 april XNUMX.

Thanet sa att om We Travel Together-projektet kunde förlängas, kan det ytterligare öka den inhemska turismen eftersom internationella turister, som de från Europa och Ryssland snart kommer att återvända till sina hemländer som en del av lågsäsong, så företagen måste flytta sina beroende av inhemska turister.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.