Luftföroreningar fortsätter att orsaka problem i Thailand, säger regeringen att de arbetar med problemet

Thailand -

Den thailändska regeringen löser, enligt dem, problem med PM 2.5-dammföroreningar och uppmanar människor att undvika utomhusaktiviteter.

På fredag ​​(10 marsth) Herr Anucha Burapachaisri, vice generalsekreterare till premiärministern, sa till pressen "Enligt avdelningen för föroreningskontroll har PM 2.5-dammnivåerna i Bangkok och närliggande områden fortsatt att öka idag. Men efter morgondagen (11 marsth), kommer luftföroreningarna i Bangkok och närliggande områden att minska på grund av vind och hjälpa till att tvätta bort damm från problemområden. Dock under den 14 marsth till mars 16th damm kommer sannolikt att sopas in från andra områden till Bangkok."

"Under tiden ökar dammföroreningsnivåerna i sjutton nordliga provinser fram till den 14 marsth. Luftföroreningarna i de norra delarna av Thailand kommer att avhjälpas inom två veckor”, tillade Anucha.

"Människor bör bära ansiktsmasker och undvika utomhusaktiviteter. Barn, äldre och människor som har personliga hälsoproblem bör vara mer medvetna om sin personliga hälsovård, säger Anucha.

"Den thailändska regeringen har uppmärksammat PM 2.5-dammföroreningar i Bangkok, närliggande områden och andra delar av Thailand. Vi försöker lösa problemet med tre huvudsakliga mätningar som är att öka områdesförvaltningen, att förebygga och minska föroreningskällor och utforska lösningar för att lösa luftföroreningar”, förklarade Mr. Anucha.

TPN media noterar att Chiang Mai var nummer ett i världen igår, den 9 mars, för luftföroreningar baserat på AQI-index online.

TPN noterar också att kritiker av luftföroreningarna ständigt har sagt att att helt enkelt "förbjuda" bränning av sockerrörsfält, en viktig källa till föroreningarna, inte skulle lösa problemet utan utbildning och alternativa lösningar som tillhandahålls bönderna av den thailändska regeringen, liksom verkställighet mot köp av brända sockerrör från potentiella köpare.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.