Påstådd nigeriansk romansk bedragare fastställd i Pattaya

Pattaya —

Pattaya-polisen slog en påstådd nigeriansk romantikbedragare i Pattaya. Den misstänkte hade lurat flera thailändska kvinnor till ett skadestånd på 300,000 XNUMX baht, enligt polisen.

Den nigerianske mannen, endast identifierad som Ndubuisi, 34, greps när han lämnade sin by i Pattaya. Polisen sa att mannen var efterlyst för flera anklagelser inklusive 1) bedrägeri genom att utge sig för att vara någon annan, 2) inmatning av falsk information i ett datorsystem, 3) att vara en del av ett kriminellt gäng och 4) penningtvätt.

Ndubuisi maskerade sig som någon annan på Facebook och lurade thailändska kvinnor att älska honom, uppger polisen. Han ljög för offren att han skulle skicka dyra föremål till offren som förlovningsgåvor och lät sedan sin thailändska medbrottsling som utgav sig för att vara en tulltjänsteman kontakta offren och sa att de behövde betala en skatteavgift för att ta emot sina gåvor.

När offren överförde pengarna tog den misstänkte dem och försvann. Han lovade också kvinnorna han lurade att han skulle flytta till Thailand för att gifta sig med dem, men det gjorde han säkert aldrig, enligt polisen.

Många thailändska kvinnor ska ha blivit offer och lämnat in polisanmälan. Utredarna började leta efter Ndubuisi och fick till slut veta att han flydde till Pattaya. Poliser från flera enheter samarbetade för att gripa mannen efter att ha bekräftat hans plats. Poliserna transporterade honom sedan till Bang Sao Thong-polisstationen i Samut Prakan-provinsen där hans arresteringsorder utfärdades.

Den nigerianske mannen orsakade skador på över 300,000 XNUMX baht, uppger polisen. Myndigheterna utökar sin utredning för att arrestera hans medbrottsling som förklädd sig till tulltjänsteman.

Ndubuisi säger samtidigt att han är oskyldig till alla anklagelser och planerar att bekämpa dem. Han uppger att de påstådda överföringarna från hans bankkonto till ett konto som använts av en "mule" för att lura människor aldrig har hänt och kan bevisa det.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.