Medical Bytes: Beware The Dirty Wound

Medical Bytes, Thailand nr 84; "Beware the dirty wound" av Doc Martyn från Buriram Club Medical. Alla bilder längst ner i artikeln.

  1. Under ett besök nyligen i Thailand snubblade Bryan, en amerikansk ambulanspersonal stationerad i Alaska, på en ojämn trottoar och föll, vilket orsakade ett skavsår strax under hans vänstra knä. Han beskrev såret som smutsigt; det var svårt att rengöra och långsamt att läka.
  2. Två veckor senare blev hans knä infekterat. Han skickade bilder till mig och bad om min åsikt; se foto 1 och foto 2. Bilderna visar en böld över knäskålen, knäskålen och omfattande svullnad i knäet. Det ursprungliga nötningen kan ses nedanför och till vänster om hans knä.
  3. Jag hänvisade honom till det offentliga sjukhuset för att avgöra om infektionen sträckte sig in i hans knä. Det gjorde det inte. Han lades in för intravenös antibiotika och kirurgisk dekompression.
  4. Bryan kom för att träffa mig efter utskrivningen. Tydligen ramlade han i en lerig pool på vägkanten. Jag varnade honom för smutsiga sår och risken för en Pseudomonas-infektion.

Pseudomonas Aeruginosa är en bakteriell opportunistisk infektion som är svår att behandla. Det är en multi-läkemedelsresistent bakterie som den mycket farliga MRSA-infektionen (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus), allmänt känd som Golden Staph, som plågar sjukhus.

  1. Naturlig biosanering för att "städa upp" oljeutsläpp är en långsam process. Den bästa bakterien för denna sanering är Pseudomonas. 1980, genom att kombinera DNA från fyra olika Pseudomonas-bakterier, producerade USA faktiskt "superbuggen" Pseudomonas Putida. Så petroleumindustrin och våra regeringar har producerat en superbugg för att hjälpa till att städa upp den enorma bördan av oljeutsläpp. Men introduktionen av denna superbug i miljön utsätter människor för risker.
  2. Två veckor senare kom Bryans infektion tillbaka. Jag körde honom till Buriram Public Hospital där han sågs av en thailändsk, kvinnlig ortopedisk kirurg under utbildning. Vi diskuterade hans hantering. Hennes behandling av Bryan var utmärkt. Innan hon lade in honom för ytterligare intravenös antibiotikabehandling, lånade jag hennes biro och omskrev inflammationskanterna runt hans knä. Detta är ett enkelt men definitivt sätt att bedöma utvecklingen av hans sjukdom, eftersom området med inflammation antingen krymper bort från linjen eller fortskrider förbi samma, se bilderna 3 och 4 tagna dagen efter inläggningen.

Bryan behandlades med samma intravenösa antibiotika som han fick under sin första inläggning. Han skrevs ut efter 4 dagar på Cefixime, ett antibiotikum från cefalosporingruppen, ett lämpligt val.

  1. Två dagar senare förblev Bryans knä svullet och smärtsamt, se bilderna 5 och 6. Denna brist på framsteg och ökningen av inflammation tydde på att det fanns en annan underliggande infektion. Förutom bakterierna som infekterade hans knä hade han även fått Pseudomonas Aeruginosa. Jag skrev ut Ciprofloxacin, ett kinolonantibiotikum. Jag rådde honom att på grund av denna bakteries resistens och dess tröga natur, skulle behandlingen bli utdragen. Han stannade på Ciprofloxacin i 2 månader. Hans sår är nu läkt och han är helt rörlig.
  2. Pseudomonas är en besvärlig opportunistisk infektion som piggy backade på de andra bakterierna som injicerades i Bryans hud under hans fall. "Se upp för det smutsiga såret."
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/